Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Crit din Bunesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bunesti, Romania precum: adresa Biserica Fortificata din Crit, cum ajung la Biserica Fortificata din Crit, program Biserica Fortificata din Crit, preturi Biserica Fortificata din Crit, poze Biserica Fortificata din Crit, localizare pe harta Biserica Fortificata din Crit si alte detalii Biserica Fortificata din Crit.

  • Locatie: Bunesti, Brasov, Romania

Biserica fortificata din Crit, judetul Brasov este o biserica din piatra, inchinata sf. Cruci si a fost ridicata in locul unei vechi biserici demolate in anul 1810.

Astazi se mai pastreaza doua tribune ale peretelui apusean, strane din vechea biserica.

In secolul XV au fost inaltate curtinele ce inconjoara biserica intr-un oval neregulat, partea superioara a curtinelor fiind dotata cu metereze si guri de turnare.

Turnul din sud, de deasupra vechii intrari, s-a surpat in anul 1925, fragmente din peretii laterali si intrarile acum zidite, indica locul unde s-a aflat. Intrarea in parter se inalta doar cu 60 cm deasupra solului, atat s-a ridicat pamantul in incinta, in urma demolarilor.

In fata fostului turn din sud se mai afla o fantana adanca din piatra, cu un mic acoperis in piramida. In anul 1908 s-a deschis, langa turnul din vest, o poarta larga, numita a lesilor, destinata carului mortuar.

Pe latura de sud s-a imprejmuit o curte de “Zwinger”, cu ziduri drepte – curtea fiind numita “Parch”, cuvant ce deriva din “Parcham”, denumire folosita de Cavalerii Teutoni pentru curtile “Zwinger”-ului.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bunesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata din Crit?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Rex
Sighisoara, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Rex

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.