Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Drauseni din Homorod, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Homorod, Romania precum: adresa Biserica Fortificata din Drauseni, cum ajung la Biserica Fortificata din Drauseni, program Biserica Fortificata din Drauseni, preturi Biserica Fortificata din Drauseni, poze Biserica Fortificata din Drauseni, localizare pe harta Biserica Fortificata din Drauseni si alte detalii Biserica Fortificata din Drauseni.

  • Locatie: Homorod, Brasov, Romania

Biserica fortificata din Drauseni se afla in apropiere de localitatea Homorod, judetul Brasov si este un monument foarte valoros, atat pentru vechimea lui cat si pentru detaliile artistice si arhitectonice.

Biserica din Drauseni a fost construita initial in stil romanic, cu plan bazilical, fiind modificata in cursul lucrarilor de construire de fortificatii, corul fiind prevazut cu un nivel de aparare.

In registrul de sus al navei principale sunt prezervate opt ferestre duble si o fereastra cu bolta in semicerc. Turnul de vest are un portal roman cu pilastri si mici coloane. La primul etaj al turnului se gaseste o galerie surpata, la care se poate ajunge prin intermediul unei scari in spirala.

Stilul arhitectural imbina elementele romanice cu cele gotice. Zidul de incinta cu turnuri de aparare a fost ridicat si extins in secolele XV-XVII.

In prezent, biserica este inconjurata de o gradina salbatica, cu flori de camp si arbusti de soc, intr-un peisaj absolut feeric.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Homorod, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata din Drauseni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.