Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Fiser din Rupea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rupea, Romania precum: adresa Biserica Fortificata din Fiser, cum ajung la Biserica Fortificata din Fiser, program Biserica Fortificata din Fiser, preturi Biserica Fortificata din Fiser, poze Biserica Fortificata din Fiser, localizare pe harta Biserica Fortificata din Fiser si alte detalii Biserica Fortificata din Fiser.

  • Locatie: Rupea, Brasov, Romania

Biserica fortificata din Fiser se afla in apropiere de orasul Rupea, judetul Brasov si a fost construita in secolele XV-XVI, remarcandu-se prin picturile renascentiste pe care inca le mai pastreaza.

Constructia este situata pe un deal in partea nordica a satului si este formata dintr-o sala mica si un cor. Este incercuita de un zid de aparare, ce are forma neregulata si este protejat de doua turnuri medievale.

Zidul de aparare este dublat de un zid Zwinger aici fiind plasat si turnul cu clopot construit in anul 1862. Piesa originala a altarului, ce data din secolul XVI, a fost furata, redescoperita in anii 1990 si astazi este pastrata in Sibiu.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rupea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata din Fiser?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

In fiecare comuna ori localitate mai maricica, specific zone sunt biserici evangheliste fortificate. Turlele se inalta semete in fiecare sat, iar zidurile le observi de aproape si par foarteimpunatoare carand in timp amprenta ardealului medieval si mai aproape de zilele noastre.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.