Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Mesendorf din Bunesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bunesti, Romania precum: adresa Biserica Fortificata din Mesendorf, cum ajung la Biserica Fortificata din Mesendorf, program Biserica Fortificata din Mesendorf, preturi Biserica Fortificata din Mesendorf, poze Biserica Fortificata din Mesendorf, localizare pe harta Biserica Fortificata din Mesendorf si alte detalii Biserica Fortificata din Mesendorf.

  • Locatie: Bunesti, Brasov, Romania

Biserica fortificata din Mesendorf (Meschendorf), judetul Brasov a fost pastrata in forma ei medievala, fiind construita in secolul XIV, mai intai in stil romanic, iar apoi in stilul goticului timpuriu. Biserica a fost transformata intr-o biserica fortificata cu un nivel pentru aparare deasupra incintei si cu un cor.

Turnul din vest are o galerie care poate fi vizitata. Altarul triptic dateaza din 1653, iar orga din 1765. Fortareata are o incinta cu o poarta turn dublata in partea sudica de un al doilea zid de aparare.

Interesant ca biserica din Mesendorf prezinta un zwinger, ceea ce in arhitectura fortificata inseamna acel spatiu ingust intre exteriorul zidului principal si un al doilea zid mai scund, paralel cu primul, cu rol de obstacol, capcana in fata invadatorilor.

Unele elemente arhitectonice, ca si portalul de vest, dovedesc structura initiala a elementelor romanice. Biserica dispunea de o galerie din lemn, atat in altar cat si in nava. Vechea galerie de lemn se pastreaza si astazi.

Un cordon de ziduri in forma de poligon neregulat, cu un turn patrat in coltul apusean, inconjoara monumentul. Incinta exterioara este in cea mai mare parte bine pastrata.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bunesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata din Mesendorf?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.