Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Roades din Bunesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bunesti, Romania precum: adresa Biserica Fortificata din Roades, cum ajung la Biserica Fortificata din Roades, program Biserica Fortificata din Roades, preturi Biserica Fortificata din Roades, poze Biserica Fortificata din Roades, localizare pe harta Biserica Fortificata din Roades si alte detalii Biserica Fortificata din Roades.

  • Locatie: Bunesti, Brasov, Romania

Biserica fortificata din Roades, judetul Brasov este protejata de un zid dublu prevazut cu cinci turnuri de aparare, o usa a sacristiei impresionanta, un cor cu dimensiunea de 3/6 din sanctuarul poligonal si un turn vestic, care initial a avut 4 intrari arcuite.

Complexul de fortificatii de la Roades era conceput in forma ovala, cu patru turnuri dreptunghiulare si a fost terminat in anul 1526.

Extrem de valorosul altar triptic al bisericii, impreuna cu statuile a doi sfinti si picturi reprezentand viata lui Isus, a fost furat si recuperat ulterior.

In perioada 1494 – 1508, satul a beneficiat de scutiri de impozite si se crede ca aceasta s-a datorat faptului ca in aceasta perioada se executau lucrari de fortificare.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bunesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata din Roades?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

In fiecare comuna ori localitate mai maricica, specific zone sunt biserici evangheliste fortificate. Turlele se inalta semete in fiecare sat, iar zidurile le observi de aproape si par foarteimpunatoare carand in timp amprenta ardealului medieval si mai aproape de zilele noastre. Este aproape la fel de impunatoare ca cea din Viscri.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.