Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Valea Viilor din Agnita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Agnita, Romania precum: adresa Biserica Fortificata din Valea Viilor, cum ajung la Biserica Fortificata din Valea Viilor, program Biserica Fortificata din Valea Viilor, preturi Biserica Fortificata din Valea Viilor, poze Biserica Fortificata din Valea Viilor, localizare pe harta Biserica Fortificata din Valea Viilor si alte detalii Biserica Fortificata din Valea Viilor.

  • Locatie: Agnita, Sibiu, Romania

Valea Viilor din judetul Sibiu gazduieste una dintre cele mai impresionante biserici fortificate din Transilvania, numita biserica Sf. Petru. Construita in secolul al XIII-lea si amenajata doua secole mai tarziu, biserica este inconjurata de o puternica centura de ziduri si turnuri.

Lucrarile au fost finalizate in 1520, constructia avand doua intrari, una in partea de sud, cealalta in partea de nord. In fata intrarii din sud a fost ridicat un contrafort cu o inaltime de 10 m, legat cu alti doi contraforti, formand un drum de straja. Fiecare poarta a fost inzestrata cu un gratar de aparare si un turn cu scara giratorie.

Nava are un plafon boltit cu o retea complicata de nervuri care se sprijina pe 7 perechi de stalpi, jumatate ascunsi in zid.

In anul 1738 biserica a supravietuit unui cutremur, suferind unele modificari, reparatiile fiind finalizate in anul 1742.

Biserica este inconjurata de un singur zid de incinta, de la care s-au mai pastrat 4 turnuri. In interior se pastreaza vechea cristelnita, strana preotului, datata din 1526, altarul din 1779 cu sculpturi, coroana din 1746, iar tabernacolul din partea nordica dateaza din 1504.

Biserica fortificata face parte din lista UNESCO de monumente istorice.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Agnita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata din Valea Viilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.