Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata Evanghelica din Bazna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bazna, Romania precum: adresa Biserica Fortificata Evanghelica, cum ajung la Biserica Fortificata Evanghelica, program Biserica Fortificata Evanghelica, preturi Biserica Fortificata Evanghelica, poze Biserica Fortificata Evanghelica, localizare pe harta Biserica Fortificata Evanghelica si alte detalii Biserica Fortificata Evanghelica.

  • Locatie: Bazna, Sibiu, Romania

Biserica cu aspect de tip sala a fost ridicata in anul 1402 si modificata ulterior intre anii 1504 – 1506, in nordul localitatii Biertan din judetul Sibiu.

Construita in stil gotic, cu altar poliptic, 3 clopote si ziduri de aparare, Biserica din Bazna a suferit modificari de-a lungul timpului, insa nu si-a pierdut specificul. Corul este construit ca un turn, prezentand detalii romanice (portalul de vest, nisa din cor) ce indica existenta unei cladiri anterioare din secolul al XIII-lea. Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea turnul corului cat si cel al portii aveau un drum de straja neacoperit.

In cadrul lucrarilor de fortificare, corul bisericii este suprainaltat cu doua niveluri si se ridica un zid cu trei turnuri.

Printre elementele de o mare valoare istorica se numara nisa sacramentala de piatra de pe zidul nordic al corului, ce dateaza din anul 1504. Altarul este decorat cu reliefuri de influenta slovaca si se afla si astazi expus la Muzeul Brukenthal din Sibiu.

In clopotnita si in turnul de poarta se afla trei clopote (din bronz, infrumusetate cu vrejuri de vita de vie) dinainte de Reforma din secolul al XVI-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bazna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata Evanghelica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.