Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata Evanghelica din Miercurea Sibiului, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Miercurea Sibiului, Romania precum: adresa Biserica Fortificata Evanghelica, cum ajung la Biserica Fortificata Evanghelica, program Biserica Fortificata Evanghelica, preturi Biserica Fortificata Evanghelica, poze Biserica Fortificata Evanghelica, localizare pe harta Biserica Fortificata Evanghelica si alte detalii Biserica Fortificata Evanghelica.

  • Locatie: Miercurea Sibiului, Sibiu, Romania
Biserica Evanghelica din Miercurea Sibiului este o cladire de mici dimensiuni, construita in secolul al XIII-lea si recladita in secolul al XV-lea. In jurul cladirii exista un zid de forma ovala pe a carui latura inferioara se afla drumuri de straja si depozite de cereale.

Pe pronaos se ridica un turn, cu partea superioara de lemn si cu un drum de straja de jur imprejur, tot de lemn. Interiorul bisericii a fost refacut in 1783, in stil baroc, fiind renovat de doua ori, in 1877 si intre 1980 – 1982.

Cetatea ce inconjura biserica se compunea dintr-o incinta de ziduri cu doua galerii de acces suprapuse.

Din cladirea initiala au fost pastrate planul si turnul, precum si cele patru perechi de stalpi. In partea de sud se pastreaza turnul de aparare al portii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Miercurea Sibiului, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata Evanghelica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Miercurea Sibiului