Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Homorod, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Homorod, Romania precum: adresa Biserica Fortificata, cum ajung la Biserica Fortificata, program Biserica Fortificata, preturi Biserica Fortificata, poze Biserica Fortificata, localizare pe harta Biserica Fortificata si alte detalii Biserica Fortificata.

  • Locatie: Homorod, Brasov, Romania

Biserica fortificata din Homorod este una dintre putinile biserici-sala romanice ce dateaza din ultima treime a secolului al XIII-lea, localnicii incepand constructia bisericii romanice de tip sala, o raritate fata de planul cu trei nave al celor mai multe biserici sasesti.

Lacasul de cult poarta numele de Homorod, precum numele localitatii in care este situat, nume atestat documentar pentru prima data in anul 1400, intr-un registru de impozit ecleziastic din Rupea, deci destul de tarziu. Acest fapt se explica prin faptul ca asezarea s-a aflat initial pe o colina din estul comunei actuale, numita – dupa biserica sa inchinata- Petersdorf.

Corul inchis spre est cu o absida semicirculara, se deschide spre vest cu un arc triumfal semicircular in mica sala de 10,40 metri lungime si 9 metri latime. Situata in fata laturii apusene, clopotnita formeaza, cu parterul sau boltit in cruce, un mic portic ce include un portal semicircular treptat in trei retrageri.

Odata cu inceperea constructiei bisericii, in jurul acesteia a fost ridicata o puternica cetate taraneasca saseasca, cu dubla incinta (sec.XV-XVI). Fortificatia care inconjoara biserica evanghelica nu a fost niciodata cucerita. Prima incinta este rectangulara, a fost construita in secolul al XV-lea si are turnuri pe colturi. Pe latura de vest este un mic turn-poarta care strajuieste intrarea.

Edificiul fortificat din Homorod reprezinta un punct bine marcat pe harta turismului romanesc, fiind vizitata de turisti de pretutindeni, datorita unicitatii si vechimii sale.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Homorod, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.