Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Jibert, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Jibert, Romania precum: adresa Biserica Fortificata, cum ajung la Biserica Fortificata, program Biserica Fortificata, preturi Biserica Fortificata, poze Biserica Fortificata, localizare pe harta Biserica Fortificata si alte detalii Biserica Fortificata.

  • Locatie: Jibert, Brasov, Romania

Biserica fortificata Jibert, judetul Brasov a fost trecuta pentru prima data in documente in anul 1289 ca detinand o singura nava, construita in stil romanic.

Dupa anul 1450 turnul puternic de clopote zidit in fatada de vest a fost transformat in scop de aparare si s-a inzestrat cu o galerie de aparare, cu deschizaturi pentru turnarea smoalei si cu crenele.

In jurul anului 1500 biserica a capatat un zid inalt de incinta, intarit cu turnuri. Ulterior, intre anii 1859 – 1868 au fost daramate biserica si cetatea bisericeasca, iar in anul 1868 s-a pus piatra fundamentala pentru noua biserica. Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Jibert, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.