Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Maierus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Maierus, Romania precum: adresa Biserica Fortificata, cum ajung la Biserica Fortificata, program Biserica Fortificata, preturi Biserica Fortificata, poze Biserica Fortificata, localizare pe harta Biserica Fortificata si alte detalii Biserica Fortificata.

  • Locatie: Maierus, Brasov, Romania

Biserica fortificata din Maierus a fost construita intre secolele XIV-XV, fiind atestata documentar in Villa Nucum. Comuna cu acelasi nume, in care a fost construita, se afla la o distanta de 31 km de Brasov si face parte din cele 12 comunitati sasesti ale Tarii Barsei.

Fortificatia este reprezentanta a stilului gotic, insa interiorul sau are caracter eclectic, prin imbinarea stilurilor: gotic, clasic, neoclasic cu cel renascentist si baroc. Altarul bisericii dateaza de la inceputul secolului al XIX-lea, fiind construit in stil neoclasic. Amvonul este zidit, avand baldachindin lemn, in stil baroc. Portirul a fost construit in stil renascentist, la mijlocul veacului al XVI-lea. Biserica a fost modificata si marita in secolele XVII-XVIII.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, pe locul zidurilor de incinta se construieste o scoala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Maierus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.