Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Prejmer, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Prejmer, Romania precum: adresa Biserica Fortificata, cum ajung la Biserica Fortificata, program Biserica Fortificata, preturi Biserica Fortificata, poze Biserica Fortificata, localizare pe harta Biserica Fortificata si alte detalii Biserica Fortificata.

  • Locatie: Prejmer, Brasov, Romania

Biserica fortificata de la Prejmer se afla in localitatea cu acelasi nume, judetul Brasov si este considerata cea mai mare si bine pastrata biserica fortificata din sud-estul Europei.

Prima atestare documentara a asezarii este din anul 1211, cand Regele Ungariei Andrei al II-lea pomeneste intr-un document adresat teutonilor numele raului Tarlung, pe langa care va creste localitatea Prejmer.

Cei care au ridicat biserica pana la un anumit nivel, in stil gotic burgund, au fost cavalerii teutoni, care au si primit drepturi asupra acestui teritoriu.

De-a lungul timpului, biserica fortificata de la Prejmer a suferit numeroase interventii, dar in urma restaurarii intreprinse de Directia Monumentelor intre anii 1960 si 1970 ea si-a capatat forma initiala.

Cea mai valoroasa piesa care poate fi gasita in biserica este altarul poliptic din anul 1450, fiind astfel cel mai vechi din Transilvania. Altarul este format dintr-un triptic cu panou central si voleuri pictate pe ambele fete. De o parte si de alta a panoului central, care infatiseaza Rastignirea sunt reprezentate alte scene din Patimile lui Iisus. Compozitiile au scheme iconografice simple si o stralucire particulara a tonurilor de rosu pusa in evidenta de fundalul aurit.

In anul 1999, biserica a fost inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Hramul bisericii este Sfanta Cruce.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Prejmer, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Face parte dintr-un areal in care cetatile taranesti medievale aduc plus valoare turismului romanesc si am constatat ca multe dintre ele sunt valorificate.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Boutique Hotel Mikaela
Brasov, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Boutique Hotel Mikaela

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.