Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata Ticusu Vechi din Comana, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Comana, Romania precum: adresa Biserica Fortificata Ticusu Vechi, cum ajung la Biserica Fortificata Ticusu Vechi, program Biserica Fortificata Ticusu Vechi, preturi Biserica Fortificata Ticusu Vechi, poze Biserica Fortificata Ticusu Vechi, localizare pe harta Biserica Fortificata Ticusu Vechi si alte detalii Biserica Fortificata Ticusu Vechi.

  • Locatie: Comana, Brasov, Romania

Biserica fortificata Ticusu Vechi se afla in nordul localitatii cu acelasi nume, judetul Brasov, biserica ce a fost construita in secolul XV in interiorul unei cetati biserica reconstruita in intregime in stil neoclasic.

Una dintre cele mai valoroase piese ale bisericii este altarul, realizat la sfarsitul secolului XVIII, in stilul barocului tarziu, cu influente rococo.

Initial, vechea biserica a avut o centura de fortificatii de 8 metri inaltime, aparata de patru turnuri dintre care se mai pastreaza in prezent doua. Pe locul celei din sud a fost inaltata la 1895 cladirea scolii.

Un protocol al Scaunului Rupea mentioneaza ca Ticusu Vechi a fost total distrus de turci si tatari in incursiunea lor in Transilvania din a doua jumatate a lunii august 1658.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Comana, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata Ticusu Vechi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.