Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Fortificata din Viscri, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viscri, Romania precum: adresa Biserica Fortificata, cum ajung la Biserica Fortificata, program Biserica Fortificata, preturi Biserica Fortificata, poze Biserica Fortificata, localizare pe harta Biserica Fortificata si alte detalii Biserica Fortificata.

  • Locatie: Viscri, Brasov, Romania

Biserica fortificata de la Viscri a fost construita in secolul al XIII-lea, in stil romanic si apare in documentele oficiale inainte de mentionarea asezarii sasesti.

Numele asezarii Viscri provine din traducerea denumirii latine Alba Ecclesia (Biserica Alba) si dateaza de la inceputul secolului al XII-lea, cand, se presupune ca, aici traiau secui, inaintea venirii sasilor colonizati de regele Geza al II-lea intre 1141-1162.

Secuii au construit o prima capela dreptunghiulara cu altar semicircular din calcar alb-verzui. Aceasta a fost utilizata ca o biserica-sala romanica. In aceasta perioada au fost construite si patru capiteluri romanice, pastrate in corul bisericii, unul dintre ele servind apoi drept cristelnita; si un turn de locuinta. Biserica si turnul au fost inconjurate de o incinta ovala, reprezentand prima etapa a fortificarii bisericii.

In secolul al XIV-lea corului i s-au adaugat bolti semicirculare, suprainaltate cu un cate un turn de aparare, a carui ziduri au fost dispuse cu guri de tragere. Biserica a fost largita si legata de turnul de locuinta, acesta devenind turn de aparare. Turnul cu trei nivele din partea nordica a fost construit in 1630 de catre arhitectul Johann Hartman. Turnul cu patru nivele din partea vestica a fost construit intre 1648-1649. Ambele turnuri erau dispuse cu coridoare de aparare si ferestre de mici dimensiuni. Tot in aceasta perioada, biserica a functionat ca refugiu si stalp de paza impotriva invaziilor turcesti. In incinta bisericii erau adapostite alimente si alte bunuri ale localnicilor.

Intre anii 1970-1971 au avut loc lucrari de restaurare a bisericii, urmand ca in anul 1990 sa fie inclusa in lista patrimoniuluiu UNESCO.

Astazi, biserica adaposteste un muzeu etnografic de mare valoare pentru turismul romanesc, unde puteti admira costume sasesti, obiecte din ceramica, covoare, unelte etc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viscri, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Fortificata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

In fiecare comuna ori localitate mai maricica, specific zone sunt biserici evangheliste fortificate. Turlele se inalta semete in fiecare sat, iar zidurile le observi de aproape si par foarteimpunatoare carand in timp amprenta ardealului medieval si mai aproape de zilele noastre.
Cea din viscri este poate de departe cea mai impunatoare!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.