Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica fostei Manastiri Arbore din Arbore, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Arbore, Romania precum: adresa Biserica fostei Manastiri Arbore, cum ajung la Biserica fostei Manastiri Arbore, program Biserica fostei Manastiri Arbore, preturi Biserica fostei Manastiri Arbore, poze Biserica fostei Manastiri Arbore, localizare pe harta Biserica fostei Manastiri Arbore si alte detalii Biserica fostei Manastiri Arbore.

  • Locatie: Arbore, Suceava, Romania

Biserica fostei Manastiri Arbore se afla in judetul Suceava si poarta numele ctitorului ei Luca Arbore in anul 1497.

Biserica a fost o ctitorie boiereasca, drept urmare nu are turla. Este construita din caramida si piatra extrasa de la carierele din zona. In constructia ei se observa unele inovatii arhitectonice si un echilibru deosebit al proportiilor.

Hatmanul Arbore a fost portar al Sucevei aproape 40 de ani, incepand din 1486 si unul dintre marii boieri ai lui Stefan cel Mare, sfetnicul de seama a lui Bogdan al III-lea si tutorele lui Stefanita Voda, cel din urma dand porunca sa fie ucis.

Mormantul acestuia se afla in pronaosul manastirii. Chivotul mormantului este considerat cel mai valoros insemn funerar de stil gotic din Bucovina.

Pictura bisericii impresioneaza in mod deosebit prin calitatea ei decorativa, coloritul cald si luminos, ritmul si eleganta extrema a siluetelor. Ideea realizarii acesteia apartine surorii lui Arbore.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Arbore, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica fostei Manastiri Arbore?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.