Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica fostei Manastiri din Patrauti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Patrauti, Romania precum: adresa Biserica fostei Manastiri, cum ajung la Biserica fostei Manastiri, program Biserica fostei Manastiri, preturi Biserica fostei Manastiri, poze Biserica fostei Manastiri, localizare pe harta Biserica fostei Manastiri si alte detalii Biserica fostei Manastiri.

  • Locatie: Patrauti, Suceava, Romania

Manastirea Patrauti se numara printre monumentele UNESCO din tara noastra, fiind inaltata in anul 1487, sub hramul “Inaltarea Sfintei Cruci”.

Initial construita pentru a servi drept manastire de maici, manastirea a fost un lacas pentru ingrijirea ranitilor proveniti din luptele purtate in preajma Cetatii de Scaun a Sucevei.

Edificiul reprezinta prima prezenta a stilului moldovenesc, fiind pictat la scurt timp dupa constructie, fiind cea mai veche pictura din Moldova. Pictura exterioara a fost realizata in anul 1550, pastrandu-se in mare parte pana in zilele noastre. Un punct de atractie deosebit este reprezentat de “Cavalcada Sfintei Cruci”, o fresca rar intalnita, situata pe peretele vestic al pronaosului.

Ansamblul manastirii cuprinde in incinta Casei Parohiale din Patrauti si un muzeu ce isi propune sa reproduca interiorul unei case din perioada dinaintea revolutiei industriale. Aici se afla o colectie interesanta de exponate legate de Sarbatoarea Pastelui in Bucovina.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Patrauti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica fostei Manastiri?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.