Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Franciscana Sfantul Ioan Botezatorul din Brasov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Brasov, Romania precum: adresa Biserica Franciscana Sfantul Ioan Botezatorul, cum ajung la Biserica Franciscana Sfantul Ioan Botezatorul, program Biserica Franciscana Sfantul Ioan Botezatorul, preturi Biserica Franciscana Sfantul Ioan Botezatorul, poze Biserica Franciscana Sfantul Ioan Botezatorul, localizare pe harta Biserica Franciscana Sfantul Ioan Botezatorul si alte detalii Biserica Franciscana Sfantul Ioan Botezatorul.

  • Locatie: Brasov, Brasov, Romania

Situata pe strada Sfantul Ioan, nr. 7 din Brasov, Biserica Franciscana "Sfantul Ioan Botezatorul&quot a fost atestata documentar in anul 1486, ca manastire de calugarite clarise.

In anul 1530, ordinul franciscan a fost alungat din Brasov, intrucat erau suspectati ca simpatizeaza cu habsburgii. Biserica a fost folosita apoi pe post de granar sau lacas de cult luteran, urmand ca in anul 1716 sa fie din nou preluata de calugarii franciscani.

Impreuna cu manastirea franciscana pe care o are in grija, biserica a fost inscrisa pe lista monumentelor istorice de interes national.

Biserica a fost construita in stil gotic, de tip sala, fiind compusa dintr-o nava inalta, de forma trapezoidala si un cor poligonal cu bolt ape ogive, sprijinit spre exterior de doua perechi de contraforturi treptate. Deasupra portalului bisericii se afla o lespede comemorativa cu o inscriptie din anul 1724. Imobilul este locatia actual a manastirii franciscane.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Brasov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Franciscana Sfantul Ioan Botezatorul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Ambient
Cristian, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.