Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Greco-Catolica Nasterea Maicii Domnului din Timisoara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Timisoara, Romania precum: adresa Biserica Greco-Catolica Nasterea Maicii Domnului, cum ajung la Biserica Greco-Catolica Nasterea Maicii Domnului, program Biserica Greco-Catolica Nasterea Maicii Domnului, preturi Biserica Greco-Catolica Nasterea Maicii Domnului, poze Biserica Greco-Catolica Nasterea Maicii Domnului, localizare pe harta Biserica Greco-Catolica Nasterea Maicii Domnului si alte detalii Biserica Greco-Catolica Nasterea Maicii Domnului.

  • Locatie: Timisoara, Timis, Romania

Biserica greco-catolica Nasterea Maicii Domnului a fost construita in anul 1765, in stil baroc austriac. A fost initial biserica romano-catolica, dar odata cu construirea noii biserici romano-catolice din Piata Romanilor (1906), aceasta a fost donata parohiei greco-catolice din cartierul Fabric.

Biserica Unita Greco-Catolica a fost desfiintata in anul 1948, ca urmare a decretului guvernului Petru Groza. Lacasul a ajuns astfel la comunitatea ortodoxa.

In anul 1991 biserica a fost retrocedata comunitatii greco-catolice. In perioada 1998-2008, s-au executat lucrari de reparatii si renovare. In interiorul bisericii din decoratia initiala (romano-catolica) se mai pastrează amvonul din lemn sculptat, bogat ornamentat. Pictura iconostasului a fost realizat in perioada 1910-1920 de pictorului Simionescu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Timisoara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Greco-Catolica Nasterea Maicii Domnului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.