Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica lui Bogdan Voda din Radauti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Radauti, Romania precum: adresa Biserica lui Bogdan Voda, cum ajung la Biserica lui Bogdan Voda, program Biserica lui Bogdan Voda, preturi Biserica lui Bogdan Voda, poze Biserica lui Bogdan Voda, localizare pe harta Biserica lui Bogdan Voda si alte detalii Biserica lui Bogdan Voda.

  • Locatie: Radauti, Suceava, Romania

Principalul obiectiv din Radauti il constituie biserica lui Bogdan Voda, cel mai vechi monument de piatra al Moldovei (mijlocul secolului al XIV-lea), necropola primilor Musatini, intemeietorii statului independent al Moldovei.

Biserica a indeplinit in decursul timpului un rol istoric, religios si cultural deosebit. In timpul domniei lui Alexandru cel Bun (1400-1432), biserica a devenit resedinta episcopala, episcopii de Radauti avandu-si resedinta in incinta manastirii.

Intre anii 1479-1482, Stefan cel Mare a pus pe mormintele celor sase printi ai Moldovei lespezi frumos sculptate, decorate cu motivul obisnuit al impletiturilor, deosebite de la o lespede la alta, avand inscriptii in limba slavona. La intrarea in biserica, se afla o pisanie datand din perioada lui Bogdan al III-lea (1517).

Domnitorul Bogdan al III-lea (1504-1517) a daruit manastirii 800 de zloti, episcopii de Radauti obligandu-se sa slujeasca un parastas in seara din Duminica mironositelor, iar dimineata o liturghie, cat va trai domnitorul.

Dupa moartea sa, in fiecare dimineata trebuia sa se slujeasca o liturghie si seara un parastas pentru mantuirea sufletului domnitorului, dupa cum atesta o lespede de piatra amplasata la 8 decembrie 1517 pe peretele nord-estic al altarului, langa nisa care serveste ca proscomidiar.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Radauti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica lui Bogdan Voda?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.