Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Maicii Domnului de la Mare din Pula, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pula, Croatia precum: adresa Biserica Maicii Domnului de la Mare, cum ajung la Biserica Maicii Domnului de la Mare, program Biserica Maicii Domnului de la Mare, preturi Biserica Maicii Domnului de la Mare, poze Biserica Maicii Domnului de la Mare, localizare pe harta Biserica Maicii Domnului de la Mare si alte detalii Biserica Maicii Domnului de la Mare.

  • Locatie: Pula, Istria, Croatia

Biserica Maicii Domnului de la Mare din Pula a fost construita pentru marinarii Marinei Austro-Ungare cantonati in oras. Biserica a fost construita in stil neobizantin si neo romantic, pe dealul Saint Policarp din Pula, la sfarsitul secolului al 19-lea. Constructia bisericii a inceput in anul 1891 si a fost finalizata in anul 1898, ca rod al conlucrarii arhitectilor Friedrich von Schmidt, Victor Lunz si Natale Tommasi.

Biserica a fost construita in intregime din randuri de marmura alba alternand cu randuri de piatra de Istria si Brioni si randuri de marmura roz excavata din carierele Oprtalj si Brtonigla. Decorarea interioara nu este mai prejos celei exterioare. Langa biserica se afla turnul clopotnita inalt de 28 de metri, cu cinci clopote, construit dupa proiectul lui Natale Tommasi. Partea de sus a turnului clopotnita este plata, iar pe aceasta se afla o statuie de bronz a unui inger cu aripile intinse, lucrarea profesorului Raffaette de la Trento. Sub plafonul cu statuie, turnul are un nivel cu 4 ferestre si un altul cu 3 ferestre. Inaugurarea bisericii s-a facut in prezenta imparatului Franz Joseph care a sponsorizat visteria lacasului de cult.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pula, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Maicii Domnului de la Mare?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.