Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Manastirii Dominicane din Sighisoara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sighisoara, Romania precum: adresa Biserica Manastirii Dominicane, cum ajung la Biserica Manastirii Dominicane, program Biserica Manastirii Dominicane, preturi Biserica Manastirii Dominicane, poze Biserica Manastirii Dominicane, localizare pe harta Biserica Manastirii Dominicane si alte detalii Biserica Manastirii Dominicane.

  • Locatie: Sighisoara, Mures, Romania

Biserica Dominicana din Sighisoara a apartinut Manastirii Dominicane, lacas de cult demolat la sfarsitul secolului al XIX-lea. Biserica a fost construita in secolul al XIII-lea, fiind atestata documentar pentru prima data in anul 1298, intr-o indulgenta data de Papa Bonifaciu al VIII-lea.

Situata in Piata Cetatii din Sighisoara, asezarea bisericeasca se invecineaza cu Turnul cu Ceas din cetate, obiectiv turistic de maxim interes al orasului.

Biserica este simplu decorata, interiorul impresionand prin altarul construit in stil baroc, vechi din anul 1680 si prin obiectele vechi pe care le gazduieste, de o valoare istorica si artistica deosebita: cristelnita de bronz, turnata in anul 1440, un toc de usa din piatra sculptat in anul 1570 de pietrarul Toma in stil renascentist, zidit in peretele de nord si 35 de covoare orientale din secolul al XVII-lea.

Dimensiunile bisericii ating 44,5 metri lungime si 12,6 metri latime.

In 30 aprilie 1676, biserica a ars in intregime, iar toate piesele de mobilier dateaza din anii de dupa incendiu. Biserica a fost refacuta prin efortul financiar al cetatenilor.

Orga bisericii este folosita si astazi, intrucat biserica gazduieste numeroase concerte. Impresionantul instrument a fost sculptat de catre Johann West si pictat de pictorul peregrin Jeremias Stranovius.

Ultimele reparatii ale Bisericii Dominicane din Sighisoara dateaza din anii 1894 si 1929.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sighisoara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Manastirii Dominicane?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Biserica Manastirii este situata imediat dupa intrarea in Cetate prin Turnul cu Ceas, vis-a-vis aflandu-se un punt de informare turistica bine dotat!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Rex
Sighisoara, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Rex

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.