Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Mitropoliei din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Biserica Mitropoliei, cum ajung la Biserica Mitropoliei, program Biserica Mitropoliei, preturi Biserica Mitropoliei, poze Biserica Mitropoliei, localizare pe harta Biserica Mitropoliei si alte detalii Biserica Mitropoliei.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania

Biserica Mitropoliei din Targoviste a fost construita de catre arhitectul francez Ize Compt du Nouy, in stil bizantin, in forma de cruce greceasca, din caramida. Biserica Mitropoliei contien pronaos, naos, altar si cu pridvor deschis, sustinut de 12 coloane care semnifica cei 12 apostoli, sau cele 12 luni ale anului.

Deasupra naosului se inalta turla cu 12 laturi si 12 ferestre. Altarul are o absida mare in axul longitudinal si doua abside alaturate. Iconostasul este din lemn sculptat si aurit. Pictura bizantina pe fond aurit a fost executata in 1927 de catre D. Belizarie. In zestrea actualei biserici se pastreaza o icoana de argint aurit cu capul Maicii Domnului si un epitaf din 1828 lucrat in plus rosu cu matase si fir, din tezaurul fostei mitropolii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Mitropoliei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.