Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Nica Filip din Valenii de Munte, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Valenii de Munte, Romania precum: adresa Biserica Nica Filip, cum ajung la Biserica Nica Filip, program Biserica Nica Filip, preturi Biserica Nica Filip, poze Biserica Nica Filip, localizare pe harta Biserica Nica Filip si alte detalii Biserica Nica Filip.

  • Locatie: Valenii de Munte, Prahova, Romania

Biserica Nica Filip din Valenii de Munte este o biserica de zid acoperita cu sindrila, inchinata Intrarii in biserica a Maicii Domnului. Constructia a fost realizata in stil taranesc romanesc, cu acoperisuri in doua ape, cu o tesla la mijloc si cu streasinile mari. In partea de sus a zidului, in exterior, sub streasina au fost dispuse medalioane rotunde in fresca. O perioada, tesla a adapostit clopotele, realizandu-se deschizaturi pentru acces. Pictura din interior a fost realizata in stilul lui Tattarascu, fiind ulterior afectata de cutremurul din 1977. Mai tarziu, biserica a fost refacuta cu sprijinul preotului Nicoara Corneliu.

In curtea bisericii Nica Filips era situat, pana in anul 1940, Muzeul de Arta Religioasa infiintat de profesorul Nicoale Iorga. In prezent, aici este sediul protopiatului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Valenii de Munte, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Nica Filip?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Valenii de Munte