Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Baba, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baba, Romania precum: adresa Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului, cum ajung la Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului, program Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului, preturi Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului, poze Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului, localizare pe harta Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului si alte detalii Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului.

  • Locatie: Baba, Maramures, Romania

Cladirea a fost ridicata in anul 1892, in stil neogotic. Hramul acesteia este “Adormirea Maicii Domnului”. Initia,l ritul practicat era cel greco-catolic, dar dupa interzicera greco-catolicismului de catre autoritatile comuniste, biserica a intrat in proprietatea Bisericii Ortodoxe Romane. Pictura icoanelor din interior si a celor de pe iconostas sunt realizate de marele pictor maramuresan Traian Biltiu Dancus.

Biserica este de tip sala, cu un turn clopotnita la intrare, care a fost construit la dimensiuni mai mici decat a fost proiectat. Deasupra accesului principal (in forma de arc ogival), se afla o fereastra circulara care doreste a ne aduce aminte de rozetele gotice. In 2000 biseria a fost supusa unor restaurari, inclusiv pictura.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baba, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.