Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Ortodoxa din Deal din Cluj-Napoca, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cluj-Napoca, Romania precum: adresa Biserica Ortodoxa din Deal, cum ajung la Biserica Ortodoxa din Deal, program Biserica Ortodoxa din Deal, preturi Biserica Ortodoxa din Deal, poze Biserica Ortodoxa din Deal, localizare pe harta Biserica Ortodoxa din Deal si alte detalii Biserica Ortodoxa din Deal.

  • Locatie: Cluj-Napoca, Cluj, Romania

Biserica Ortodoxa din Deal este un lacas de cult din Cluj Napoca, situat pe strada Bisericii Ortodoxe nr. 12, numita si Biserica Sfanta Treime din Deal.

A fost construita inte anii 1795-1796, prin contributia localnicilor si cu sprijinul negustorilor greci si macedoneni din Cluj si a negustorilor din Brasov.

Prima liturghie oficiata aici a avut loc in ziua de Craciun a anului 1796, de catre preotul Ilie Fulea, sosit in Cluj in anul 1792.

De-a lungul timpului, lacasul de cult a suferit mai multe modificari, in 1823, 1877, 1922 si 1937.

In perioada 1951-1958, in dreptul turnului, pe fatada de vest au fost inaltate doua picioare de zidarie, care sustin un mic planseu din beton armat.

Pridvorul tavanit este departtit de nava prin trei arcade, dintre care cea centrala are o deschidere in forma de maner de cos, iar cele laterale au deschideri semicirculare. Cele trei arcade poarta la etaj o balustrada de zid, decorata cu o cornisa in partea superioara.

Peretii navei sunt flancati in colturi de pilastri masivi.

Elementul definitoriu al bisericii este situarea pilastrilor masivi de colt in unghi de 45 grafe in raport cu peretii navei, ce transforma tipologia spatiului interior intr-un octogonala, specific baroca.

Pictura murala a interiorului a fost realizata in recent.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cluj-Napoca, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Ortodoxa din Deal?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Diadis
Cluj Napoca, Cluj

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Diadis

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.