Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Ortodoxa Ghelari din Govajdia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Govajdia, Romania precum: adresa Biserica Ortodoxa Ghelari, cum ajung la Biserica Ortodoxa Ghelari, program Biserica Ortodoxa Ghelari, preturi Biserica Ortodoxa Ghelari, poze Biserica Ortodoxa Ghelari, localizare pe harta Biserica Ortodoxa Ghelari si alte detalii Biserica Ortodoxa Ghelari.

  • Locatie: Govajdia, Hunedoara, Romania

Biserica ortodoxa Ghelari se afla in localitatea cu acelasi nume, judetul Hunedoara.

Prima atestare a bisericii ortodoxe este din anul 1700, ctitorul acesteia fiind George Berencz, drept multumire pentru vindecarea sotiei sale in urma unui Maslu slujit de preoti ortodocsi.

Cativa ani mai tarziu biserica a fost expropriata de catre statul austriac dorindu-se sa fie laolalta cu noua biserica, politico-papala, astfel formandu-se biserica unita.

Forma bisericii este de nava iar turla care se inalta deasupra intrarii este acoperita cu tabla. Iconostasul este din lemn si are doua randuri de icoane, cele imparatesti fiind zugravite de Nicolaus in anul 1770, ulterior fiind reconditionate.

Pictura este din piatra si are o semnificatie aparte: imaginile ilustreaza scene din Saptamana Patimilor iar ostasii ce-l batjocoresc pe Hristos poarta straiele popoarelor, care au asuprit poporul roman din Transilvania de-a lungul veacurilor.

In anul 1973 se inalta Catedrala din Ghelari, o constructie fara pereche.

Pictarea a fost realizata de catre cinci pictori, timp de sapte ani. Fresca este realizata in stil buno fresco, fiecare sfant pictat se orienteaza in functie de persoana care il priveste. Iconostasul si icoanele sunt poleite in aur, folosindu-se peste 4 kilograme de aur. Sculptura este realizata din stejar masiv.

Catedrala din Ghelari este unul dintre cele mai mari lacase de cult din tara construit intr-o comunitate rurala si in urma cu cativa ani a fost consolidata cu fonduri guvernamentale,

Hramul bisericii este Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Govajdia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Ortodoxa Ghelari?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.