Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Nicolae din Sanpetru, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sanpetru, Romania precum: adresa Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Nicolae, cum ajung la Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Nicolae, program Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Nicolae, preturi Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Nicolae, poze Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Nicolae, localizare pe harta Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Nicolae si alte detalii Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Nicolae.

  • Locatie: Sanpetru, Brasov, Romania

Biserica ortodoxa Sfantul Nicolaesin Sanpetru, judetul Brasov a fost construita in anul 1781 pe locul unei vechi troite din lemn. Biserica este reperata greu deoarece se afla la marginea comunei, intr-o zona joasa si inconjurata de case.

Biserica este executa in stil brancovenesc, cu elemente rustice, pastrand traditia bisericilor din Tara Barsei. Picturile murale interioare si exterioare au fost executate in anul 1784.

Dupa plecarea Cavalerilor Teutoni din Tara Barsei, s-a construit in in partea de nord a cetatii o capela gotica inchinata Fecioarei Maria iar in partea de vest a ramas inscriptionata fraza: Aceasta capela este un bun cultural al UNESCO.

Biserica detine cateva carti de cult din secolul al XVIII lea, cea mai veche fiind un ceaslov din anul 1765 la care se adauga Biblia editata la Sibiu in anul 1856 si un triod tiparit in anul 1781.

In prezent, Biserica Romana Sfantul Nicolae din Sanpetru este considerata monument istoric de arta brancoveneasca.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sanpetru, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Nicolae?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.