Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Ortodoxa Sfantul Mucenic Mina din Constanta, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Constanta, Romania precum: adresa Biserica Ortodoxa Sfantul Mucenic Mina, cum ajung la Biserica Ortodoxa Sfantul Mucenic Mina, program Biserica Ortodoxa Sfantul Mucenic Mina, preturi Biserica Ortodoxa Sfantul Mucenic Mina, poze Biserica Ortodoxa Sfantul Mucenic Mina, localizare pe harta Biserica Ortodoxa Sfantul Mucenic Mina si alte detalii Biserica Ortodoxa Sfantul Mucenic Mina.

  • Locatie: Constanta, Constanta, Romania

Biserica Sf Mina din Constanta, pitoresc lacas de cult ortodox dobrogean, isi inalta silueta svelta si inalta, daltuita in lemn, pe marginea lacului Tabacariei din Constanta. Constructia sa a inceput in iulie 1994 dupa proiectul arhitectilor Nicolae Goga si Virgil Antonescu, cu supervizarea lui Nils Auner. Lacasul a fost ridicat prin maiestria mesterilor maramureseni din Ieud, condusi de artizanul Gavrila Hotico, in pur stil local, urmand planul dreptunghiular in forma de nava.

Prima slujba inchinata patronului spiritual a avut loc in anul 1997. Turla, care adaposteste clopotele mici, are inaltimea de 41 de metri si suprafata de 263 de metri patrati, facand ca biserica sa fie una din cele mai mari biserici din lemn din Romania, avand acoperisul numai din lemn (sindrila in forma de randunica), fara schelet metalic. Iconarul bucurestean George Sorin Nicolae a executat pictura iar pietrarii din Slava Cercheza si-au lasat amprenta asupra pietrei care a completat constructia.

Decoratiunile interioare din lemn de un rafinament aparte (mobilier, strane, panoplii, lambriuri) au fost proiectate de arhitectul Daniel Sabau din Alba Iulia. In partea sudica se afla poarta maramureaseana care intregeste ansamblul arhitectural, alaturi de altarul de vara si troita. Clopotnita, care nu face rabat de la stilul arhitectonic consacrat al bisericii, se inalta pe partea de miazanoapte, adapostind clopotele mari.

Oaza de liniste si de inalta ruga, Biserica Ortodoxa Sfantul Mucenic Mina din Constanta este unul dintre cele mai importante si tentante obiective turistice de pe Litoral, obiectiv pe care nu trebuie sa-l ratati daca va aflati in Constanta sau in vacanta in zona litorala a Marii Negre.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Constanta, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Ortodoxa Sfantul Mucenic Mina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Diandra
Eforie Nord, Constanta

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Diandra

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.