Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae din Campulung Moldovenesc, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campulung Moldovenesc, Romania precum: adresa Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae, cum ajung la Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae, program Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae, preturi Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae, poze Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae, localizare pe harta Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae si alte detalii Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae.

  • Locatie: Campulung Moldovenesc, Suceava, Romania

Biserica ortodoxa „Sfantul Nicolae” are hramul de „Sfantul Nicolae”. In centrul vechiului Campulung Moldovenesc a fost cladita in anul 1698 o biserica din lemn cu hramul de “Sfantul Nicolae”, numita si Biserica Domneasca, de catre Toader Calmasul, vornic al Campulungului, tatal lui Ioan Calimahi, Domn al Moldovei (1758-1761), intemeietor al dinastiei Calimahilor.

La aceasta biserica sunt introduse cartile metricale pentru cei nascuti in 1801 (6 noiembrie), pentru cei morti de la 1802 (13 ianuarie), iar pentru cei cununati de la 1802 (26 ianuarie).

Constructia bisericii a durat 9 ani (1887-1896), iar sfintirea a avut loc la data de 1/13 septembrie 1896 de catre Mitropolitul Arcadie Ciupercovici. Construita in stilul monumental al bisericilor bizantine are la baza forma de cruce treflata. Biserica a fost pictata in anul 1912 de catre Franz Jahoda din Cernauti; altarul a fost pictat in 1965 de E. Profeta, iar restul interiorului a fost pictat in anul 1967 de catre Constantin Calinescu.

Clopotnita a fost construita in anul 1900. Obiecte cu valoare istorica si artistica sunt pastrate in biserica: icoanele de pe catapeteasma – datand din 1895, patru icoane mai vechi, secolele XVIIIXIX (Sfanta Treime, Maica Domnului cu Pruncul Sfant, Sfantul Arhanghel Mihai si Sf. Cuvioasa Parascheva), o icoana Sfanta Ecaterina, un prapor pictat pe panza, reprezentand pe o parte Sfanta Treime, iar pe cealalta Sfantul Nicolae, pictat de Vasile Sandru din Radauti in anul 1842, doua epitafe datand din secolele XVIII-XIX, pictate pe panza, doua potire lucrate artistic in argint, un clopot cu diametrul de 0,45 m, avand turnata pe el iconita Sfantului Gheorghe, etc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campulung Moldovenesc, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Campulung Moldovenesc