Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Panaghia din Thasos, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Thasos, Grecia precum: adresa Biserica Panaghia, cum ajung la Biserica Panaghia, program Biserica Panaghia, preturi Biserica Panaghia, poze Biserica Panaghia, localizare pe harta Biserica Panaghia si alte detalii Biserica Panaghia.

  • Locatie: Thasos, Grecia

Construita cu piatra provenita de la templele antice din zona, in perioada 1780-1840, biserica din Panaghia este o bazilica bizantina, cu trei nave, domuri semicirculare si o cupola centrala octogonala, acoperita de fresce. Biserica este inalta de 18 m, lunga de 29 m, lata de 19 m si este cea mai impunatoare din Insula Thassos, fiind un loc de pelerinaj pentru multi ortodocsi.

Biserica are hramul Adormirea Maicii Domnului, sarbatorit la 15 august. Peretii bisericii sunt placati cu marmura iar catapeteasma dateaza din anul 1881 – este din lemn sculptat avand cinci intrari (o poarta mare pe partea de vest si patru care conduc la culoarele laterale) si a fost executata si decorata de mesteri din Volos. Icoana Panagia Pantovlepusa se afla in interiorul altarului din anul 1814. Biserica are un muzeu, care conserva marturii numismatice si o macheta a sa lucrata in argint.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Thasos, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Panaghia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Thasos