Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Porziuncola din Assisi, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Assisi, Italia precum: adresa Biserica Porziuncola, cum ajung la Biserica Porziuncola, program Biserica Porziuncola, preturi Biserica Porziuncola, poze Biserica Porziuncola, localizare pe harta Biserica Porziuncola si alte detalii Biserica Porziuncola.

  • Locatie: Assisi, Umbria, Italia

Porziuncola, bisericuta din incinta Basilicii Santa Maria degli Angeli din Assisi, este locul unde a trait si a murit Sfantul Francisc si locul de unde a pornit miscarea franciscana. Aici, Francisc a creat Ordinul Fratilor Minori. Initial, capela a apartinut calugarilor benedictini de la Muntele Subasio si a fost numita asa pentru faptul ca aceasta a fost localizata in zona numita ‘Porziuncola’.

Capela a fost amplasata pe o mica portiune de teren (‘Porziuncola’) apartinand calugarilor benedictini de la Muntele Subasio. A ramas pentru o lunga perioada de timp in izolare si a fost restaurata de catre Sfantul Francisc cand s-a intors la Assisi, la sfarsitul anului 1207. El si-a dedicat in intregime anul 1208 pentru a repara Schitul San Damiano, San Pietro Spina si la Porziuncola din Santa Maria degli Angeli.

Sfantul Francisc va aduna in Porziuncola, in fiecare an, fratii sai de credinta (adunari generale), pentru a discuta despre Ordinul Fratilor Minori si Regula franciscana. Sfantul Francisc a murit la 4 octombrie 1226, inconjurat de zeci de adepti franciscani, in Porziuncola.

In ciuda dimensiunii sale mici, Porziuncola a atras intotdeauna un numar mare de pelerini, care vin aici sa se roage pentru iertarea pacatelor. Exteriorul bisericii este decorat in intregime si in partea dreapta exista o inscriptie gravata pe piatra, care este cea mai veche a ordinului franciscan. Fresce care ilustreaza viata Sf Francisc, executate in secolele 14 si 15, decoreaza bisericuta.

La exterior, absida este decorata cu fresca care ilustreaza ‘Rastignirea lui Isus Hristos’. Pe fatada, deasupra intrarii, se afla fresca lui Johann Friedrich Overbeck (1829), care prezinta pe Sf Francisc primit de Hristos si Fecioara Indulgentei, cunoscut sub numele de ‘Iertarea din Assisi’. Pe partea de sus a Porziuncola se afla un mic turn clopotnita gotic.

Interiorul este auster si simplu. Acesta este decorat intr-un stil gotic simplu, cu fresce din secolele 14-15. Pavajul de pe podea este acum readus la aspectul sau initial de restaurarile din urma cutremurului din anul 1997.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Assisi, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Porziuncola?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Porziuncola este o chilie -bisericuta(capela) in care a trait si este ingropat Sfantul Francisc .Monumentul se afla inchis in interiorul Basilicii Santa Maria degli Angeli din Assisi.

,

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.