Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Preasfantului Nume al Mariei din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Biserica Preasfantului Nume al Mariei, cum ajung la Biserica Preasfantului Nume al Mariei, program Biserica Preasfantului Nume al Mariei, preturi Biserica Preasfantului Nume al Mariei, poze Biserica Preasfantului Nume al Mariei, localizare pe harta Biserica Preasfantului Nume al Mariei si alte detalii Biserica Preasfantului Nume al Mariei.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia

Biserica Preasfantului Nume al Mariei din Forul lui Traian este biserica titulara a confreriei Santissimo Nome di Maria, infiintata in secolul al 18-lea. Cealalta biserica a ordinului, identica dar mai viu colorata, de dincolo de Columna lui Traian, este biserica Santa Maria di Loreto.

Biserica actuala a fost construita in perioada 1736-1741 dupa proiectul arhitectului francez Antoine Dérizet. Biserica este construita pe plan patrat, cu cupola octogonala, cu felinar inalt, decorata la interior cu stucaturi. Altarul principal a fost instalat in anul 1750 si este opera lui Carlo Fontana. Peretii exteriori sunt toti de culoare alba.

Fatada poate fi impartita in trei etaje. La primul nivel, cel de la sol, contine portalul de acces si este decorat cu coloane corintice. Intre nivelul unu si doi se afla o balustrada cu statui reprezentand cei patru evanghelisti. Tamburul cupolei, de proportii mari, are opt perechi de coloane corintice, intre care se gasesc opt ferestre mari cu capete rotunde si buiandrugi curbati.

Cupola are opt coaste mari, care corespund celor opt perechi de coloane si opt ferestre rotunde in stil baroc cu rame volute. Felinarul are opt mici coloane ionice cu ferestre inalte arcuite intre care se gasesc opt faclii pe lanterna. Campanila se afla in spatele bisericii, este in forma unui arc de triumf cu un singur arc ingust si inalt din travertin care contine doua clopote. Campanila este incoronata de un fronton triunghiular.

La interior, biserica are sase capele hexagonale neregulate tesite, patru pe diagonale si doua ocupa intrarile laterale originale. Interiorul este bogat decorat in marmura policroma si stuc aurit, o mare parte fiind rezultatul restaurarii din secolul al 19-lea. Capelele laterale contin picturi de la mijlocul secolului al 18-lea si sunt bogate in piatra policrom, inclusiv alabastru.

Capelele sunt seprate de coloane corintice mari din marmura roz cu capiteluri aurite. Arhitrava are patru placi din ultramarin care poarta patru icoane cu Maica Domnului, una pe fiecare arcada mare. Sanctuarul este patrat si are o cupola farfurie cu pandantivi. Altarul principal, construit in stil baroc, este decorat cu icoana Maicii Domnului Hodegetria, din secolul al 13-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Preasfantului Nume al Mariei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.