Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Reformat Calvina din Campia Turzii, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campia Turzii, Romania precum: adresa Biserica Reformat Calvina, cum ajung la Biserica Reformat Calvina, program Biserica Reformat Calvina, preturi Biserica Reformat Calvina, poze Biserica Reformat Calvina, localizare pe harta Biserica Reformat Calvina si alte detalii Biserica Reformat Calvina.

  • Locatie: Campia Turzii, Cluj, Romania

Biserica Reformata-Calvina din Campia Turzii este un lacas de cult construit intre anii 1677-1680, in satul de atunci Ghiris-Aries, azi orasul Campia Turzii. Biserica este inscrisa pe lista monumentelor istorice ale judetului Cluj, fiind cel mai vechi edificiu din Campia Turzii.

Constructia bisericii a fost realizata din piatra, fiind imprejmuita cu ziduri defensive, care s-au pastrat partial pana in zilele noastre. Zidurile aveau rol de aparare, insa inaltimea lor a fost redusa dupa ce biserica si-a pierdut aceasta functie.

Anul 1786 a adus niste modificari: s-a refacut interiorul si s-a reparat bolta cu ajutorul contesei Rachel Kendeffy de Malomviz (1780-1840), al carei nume este inscriptionat pe o placa de marmura in stanga amvonului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campia Turzii, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Reformat Calvina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.