Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Reformata din Baia Mare, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baia Mare, Romania precum: adresa Biserica Reformata, cum ajung la Biserica Reformata, program Biserica Reformata, preturi Biserica Reformata, poze Biserica Reformata, localizare pe harta Biserica Reformata si alte detalii Biserica Reformata.

  • Locatie: Baia Mare, Maramures, Romania

Protestantismul in Baia Mare a fost introdus in anul 1547, ca urmare a activitatii predicatorului Kopácsi István si avea sa devina singurul cult intr-un timp relativ scurt. Biserica actuala, care se remarca prin monumentalitate, a fost construita in plan dreptunghiular intre anii 1792-1809, in stil neoclasic, dupa planurile arhitectului Mihály Péchy (1755–1819), dupa ce pe acelasi amplasament au existat doua biserici de lemn.

Turnul clopotnita cu cupola, inalt de 50 m, are trei clopote, si a fost ridicat in anul 1836. Biserica este construita la interior cu o singura nava acoperita de o bolta foarte lata si pastreaza, de la biserica de lemn, un scaun pictat pentru preoti, lucrat in anul 1786, asezat sub balcon. Orga a fost construita in anul 1828 de mesterul organist Andreas Eitel si reconditionata si marita de organistul Országh Sándor in anul 1891. Masa altarului a fost realizata in anul 1873.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baia Mare, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Reformata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Vlad
Baia Sprie, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Vlad

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.