Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Romano-Catolica din Baba, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baba, Romania precum: adresa Biserica Romano-Catolica, cum ajung la Biserica Romano-Catolica, program Biserica Romano-Catolica, preturi Biserica Romano-Catolica, poze Biserica Romano-Catolica, localizare pe harta Biserica Romano-Catolica si alte detalii Biserica Romano-Catolica.

  • Locatie: Baba, Maramures, Romania

Biserica romano-catolica a fost infiintata de calugarii catolici, piatra de temelie fiind sfintita pe 28 martie 1736.

Biserica este situata in frontul nordic al pietei Libertatii, marginita de cladirile fostei scoli piariste (care momentan adapostesc Muzeul Maramuresului). Prelungirea fostei prefecturi a mai redus din lungimea pietei, ceea ce a determinat apropierea bisericii de extremitatea vestica a pietei.

Biserica este formata dintr-o singura nava, avand turnul clopotnita deasupra intrarii. Fatada este aliniata frontului strazii, doar putin decrosata fata de acesta. Din planul fatadei mai “avanseaza” pilastrii, care o impart in trei travei (una centrala, cu intrarea si doua laterale) si cornisa care este destul de ascunsa (asezata la jumatatea distantei dintre baza si cornisa turnului). In traveea centrala cornisa este dublata de un arc. Bulbul turnului, desi nu este cel initial (acesta fiind distrus in urma unui incendiu in 1872), pastreaza in tocmai forma originala.

La interior biserica este de tip sala, cu altar semicircular si cor dreptunghiular. Ultimele doua avand o deschidere mai mica, trecerea facandu-se printr-un arc de racord, in care este atasat, pe partea stanga, un amvon octogonal.

Deasupra intrarii se afla un balcon care adaposteste orga (modesta, dar suficienta necesitatilor bisericii). Curbarea balustradei balconului si formele de olive descrise de balustri cresc caracterul baroc al bisericii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baba, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Romano-Catolica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.