Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Romano-Catolica din Cacica, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cacica, Romania precum: adresa Biserica Romano-Catolica, cum ajung la Biserica Romano-Catolica, program Biserica Romano-Catolica, preturi Biserica Romano-Catolica, poze Biserica Romano-Catolica, localizare pe harta Biserica Romano-Catolica si alte detalii Biserica Romano-Catolica.

  • Locatie: Cacica, Suceava, Romania

La 18 km de Gura Humorului si la 40 km de Suceava, in comuna Cacica este asezata Biserica romano-catolica ce dateaza din anul 1904. Lacasul de cult a fost inaltat de comunitatea poloneza din localitate, in stil neogotic, dupa proiectul unui arhitect polonez.

Constructia a fost realizata din piatra cioplita si caramida rosie presata, acoperita cu eternit, avand un turn inalt de 50 m. Monumentul arhitectural impresioneaza prin exterior, interiorul fiind nepictat si pastrandu-si aerul solemn prin simplitatea decorului.

In altarul principal se afla o copie a icoanei miraculoase a Maicii Domnului “Madona Neagra” de la Czestochowa (S-V Poloniei), despre care se spune ca a fost pictata la inceputul secolului al XVII-lea.

Slujbele se oficiaza in limbile romana, polona, germana si maghiara.

Langa biserica a fost amenajata “Grota Lourdes”, o reprezentare a celei din Franta, unde sunt amplasate statuetele Fecioarei Maria si a Sfintei Bernadeta Soubirous (cea careia i s-a aratat Fecioara in anul 1858, la Lourdes), despre care se spune ca odata au fost aduse in biserica, dar, in dimineata urmatoare, au fost gasite inapoi in grota.

Tot langa biserica exista si o fantana a carei apa este considerata tamaduitorare.

In perioada 14-15 august se organizeaza, anual, cel mai mare pelerinaj catolic din Moldova, la care participa episcopi din Romania si din strainatate, alaturi de mii de pelerini.

In anul 2000, Papa Ioan Paul al II-lea a acordat Bisericii romano-catolice de la Cacica titlul de “Basilica Minor”.

Zece ani mai tarziu, in fata bisericii a fost amenajata o piata si a fost dezvelita o statuie din bronz a Papei Ioan Paul al II-lea, inalta de 2,2 m.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cacica, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Romano-Catolica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.