Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sagrada Familia din Barcelona, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Barcelona, Spania precum: adresa Biserica Sagrada Familia, cum ajung la Biserica Sagrada Familia, program Biserica Sagrada Familia, preturi Biserica Sagrada Familia, poze Biserica Sagrada Familia, localizare pe harta Biserica Sagrada Familia si alte detalii Biserica Sagrada Familia.

  • Locatie: Barcelona, Catalonia, Spania
  • Adresa: Carrer de Mallorca 401
  • Transport - metrou: Sagrada Família
  • Website: www.sagradafamilia.org
  • Telefon: 93 207 30 31
  • Pret: adult/copil sub 10 ani/pensionar & student €13/gratuit/11
  • Program: 9am-8pm Apr-Sep, pana la 6pm Oct-Mar

Biserica Sagrada Familia (cu numele oficial de Temple Expiatori de la Sagrada Familia – Biserica Sfanta Familie a Ispasirii) este cel mai important obiectiv turistic al Barcelonei, un punct de reper inconfundabil si una din cele mai neconventionale biserici din Europa. Este situata in partea de nord a orasului, dominand imprejurimile.

Cand Antoni Gaudi a fost pus la comanda construirii bisericii in anul 1883, planurile erau deja elaborate si se incepuse lucrul cu ridicarea criptei a ceea ce urma sa fie o biserica pur neo-gotica.

Gaudi a decis sa schimbe planurile complet dar – ca la majoritatea operelor sale – nu avea nici o idee clara in minte, preferand sa modifice si sa mai adauge la planuri pe masura ce munca progresa. Desigur, asta insemna ca nu erau sanse ca lucrarile sa se termine repede, desi Gaudi estimase ca termen limita intre 10 si 15 ani. Au existat si limitari financiare deoarece costurile erau acoperite doar din milostenii si subscriptii publice. Drept rezultata, “Biserica saracului”, opera principala a celui mai important arhitect catalan din vremurile moderne, ramane doar o coaja si nimeni nu stie cand si daca va fi terminata vreodata.

Biserica este planificata sa aiba o lungime totala de 110 metri si o inaltime de 45 de metri, cu un dom principal de 160 de metri si turnuri inalte de 115 metri. Pana acum au fost terminate fatada estica (Nasterea Domnului) cu ale sale 4 turnuri, zidurile exterioare ale absidei, cripta in care Antoni Gaudi a fost inmormantat in 1926, o parte din fatada vestica (Poarta Pasiunii) si peretii naosului.

Din punct de vedere artistic, Sagrada Familia este un amestec extrem de neconventional de stiluri stabilite si idei noi. Planul la sol, felul in care suprafata este impartita si liniile ferme reflecta puternic stilul gotic si cel neo-gotic de la jumatatea secolului 19. Dar acestea sunt combinate cu ornamente tipice pentru Art Nouveau.

Se poate urca in turnurile de pe partea dreapta (Poarta Nasterii Domnului), dar scarile inguste si spiralate reprezinta o propunere destul de neatractiva pentru cei predispusi la ameteala. In apropiere de afla un lift antic – merita sa-l folositi pentru a merge in varful turnului de unde va puteti bucura de privelisti fantastice asupra orasului.

In cadrul bisericii se afla si un muzeu care contine schite si fotografii cu cladirile lui Gaudi. In departamente separate pot fi vazute machete din tencuiala ale decorurilor sculptate; exista si un model mare, partial resturat, al bisericii, care a fost aratat la Paris in 1910.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Barcelona, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sagrada Familia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 3 calificative)
Badr Hary

badr-hary

Sagrada Familia nu este doar o catedrala imensa; este simbolul cultural al Barcelonei. Fiind in constructie inca din anul 1882, este cel mai longeviv santier al lumii (ar trebui finisata pana in anul 2026). Dupa ce-i admirati arhitectura din strada, nu uitati sa urcati in varf pentru vederi exceptionale asupra orasului.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Corina Dumitru

corina-dumitru

Este una dintre imagini iconice de la Barcelona, şi este una din cea mai mare capodopera a lui Gaudi. La Sagrada Familia are fara indoiala o arhitectura spectaculoasa. O puteti vizita chiar daca este inca in constructie.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Simbol al Barcelonei, fara doar si poate. Sfat: cumparati-va bilete online, veti scapa astfel de cozile interminabile.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Temple Expiatori de la Sagrada Familia, uriasa biserica construita in stil modernist, este reperul magnetizant al Barcelonei, atagand zilnic mii de turisti. Privind uimit la el astepti cuminte la randul parca interminabil sa patrunzi inautru si sa i cunosti tainele. La prima privire te lasa interzis. Nu ti gsesti cunintele sa poti descrie ce ai vazut.

La acest edificiu inalt de 170 m se lucreaza inca din 1882 dupa proiectul lui Antonio Gaudi si se finanteaza din donatii si incasarile din biletele de la intrare. Turnurile bisericii in numar de 18 ii reprezinta pe apostoli, pe evanghelisti, pe Sfanta Fecioara si cel mai inalt pe Isus Hristos.

Partile laterale ale templului sunt Nativitatea (fatada de nord –est) si Patimile (fatada de nord-vest). Fatada de sud-est, fatada principala sau a Gloriei, unde se afla intrarea este inca in constructie.

Gaudi, arhitectul edificiului, preaia conducerea lucrarilor in 1891. S au construit conform planurilor artistului cripta neo-gotica sub forma de rotonda compusa din sapte capele. Absida constituita din alte sapte capele, are pe laturi doua scari in spirala care pleaca din cripta. Deasupra absidei a fost construit un dom inalt, interiorul absidei are drept ornamente o paleta de fifuri inlacrimate si capete de ingeri agatati de piatra la exterior, dragoni, salamander, broaste sunt jgheaburi pentru ape pluviale.

Realizate intre anii 1925-1926, cele patru turnuri (100 m inaltime fiecare) si Fatada Nasterii, abunda in ornamente coplesitoare. Portalurile ce reprezinta Credinta, Speranta, Caritatea sunt sculpture ce reprezinta scene din viata lui Isus Christoos. Fetele laterale sunt separate de fata centrala a edificiului prin coloane ce au a baza o broasca testoasa. Sculpturile din Sadrada Familia sunt in mare majoritate opera luiJuan Matamala, pozitionarea fiecareia a fost hotarata de Gaudi.

Portalul Credintei are reprezentate la partea superioara simboluri ale crestinismului Sfanta Treime (lampa cu 3 brate), eucharistia (spicul de grau si ciorchini de struguri), oshiul plantat inpalma (mana care conduce, ochiul care vede tot) Portalul din mijloc se termina cu un chiparos pe crengile caruia stau porumbei de alabastru (Divina Providenta) reprezentand Arborele Vietii.

Cele patru turnuri, care reprezinta apostolii), 3 au fost realizate dupa moartea lui Gaudi, sunt legate intre ele printr un corridor orizontal. In turnuri se poate urca pe scari sau cu liftul.

Patimile reprezinta fatada de vest pentru care Gaudi a lasat planurile terminate, care reprezinta ultimile zile din viata lui Isus, in ansamblu reprezentand sacrificiul si pacatele omenesti. Este austera si saraca in decoratiuni. Bucati de piatra goala, taiata in linii drepte dure semanand cu un schelet ajungand pana la un os. Finalizarea fatadei de sud est se datoreaza lui Josef Maria Subirachs care a realizat si statuile. In anul 2010 au fost finalizate 8 turle; 4 la fatada Nasterii si 4 la cea a Patimilor.

La fatada Gloria, care va fi fatada principala cu acces la nava principala, constructia a inceput in 2002 si va reprezenta ascensiunea catre Dumnezeu cu reprezentari ca purgatorial, iadul, cele 7 pacate si cele 7 virtuti omenesti.

La interior catedrala se prezinta sub forma unei cruci latine cu cinci abside.

Nava centrala atinge 45 m inlatime in partea cea mai boltita, naosul are 30 m inaltime, transeptul are trei nave. Catedrala este bine luminata. Razele soarelui patrund in templu prin vitralii minuate.

In data de 7 Noiembrie 2010 Papa Benedict al XVI lea a sfintit biserica.

Orga instalata la jumatatea anului 2010 in nava principala permite oficierea serviciului religios in cladirea inca neterminata.

In zilele cand vizitam Barcelona, in chiar a doua zi dupa ce vizitasem templul o parte a cestuia (sacristia) a fost incendiata.

Cand va fi ziua in care pe Sagrada nu se vor mai zari macarale nu stiu. Constructia, dezvoltarea si finalizarea templui este o munca titanica.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.