Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica San Francesco di Paola din Milano, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Milano, Italia precum: adresa Biserica San Francesco di Paola, cum ajung la Biserica San Francesco di Paola, program Biserica San Francesco di Paola, preturi Biserica San Francesco di Paola, poze Biserica San Francesco di Paola, localizare pe harta Biserica San Francesco di Paola si alte detalii Biserica San Francesco di Paola.

  • Locatie: Milano, Lombardy, Italia
  • Adresa: Via Manzoni 3, Centru
  • Transport - metrou: Montenapoleone
  • Program: 09:00-12:00 & 16:00-18:30

Biserica San Francesco di Paola din Milano se afla pe Via Manzoni, la numarul 22. Biserica a fost construita in anul 1728 in stil baroc de catre arhitectului Marco Bianchi Romano, agreat de Ordinul Minimilor, un ordin fondat de Sf Francisc di Paola la mijlocul secolului al 15-lea. Pana in anul 1891 biserica a avut fatada din caramida. In acest an arhitectul Emilio Alemagna, respectand designul original, va da fatadei designul de astazi.

Fatada este placata cu marmura si decorata cu medalioane si opt pilastri cu capiteluri corintice. Este impartita in doua niveluri de o cornisa: partea frontala, superioara, care este curbata si nivelul inferior catre sol, care contine portalurile. Accesul in biserica se realizeaza prin portalul din centru iar prin portalurile laterale se asigura accesul in casa parohiala si curtea interioara.

Intrarile sunt surmontate de frontoane si ferestre cu forme eliptice. Biserica San Francesco di Paola are un singur naos cu forma ovala intrerupta de camere de rugaciune cu altare si nise cu statui. Nivelul superior prezinta o fereastra centrala, bogat ornamentata. Pe punctul cel mai inalt al frontonului se afla o stema care are gravat motto-ul ‘Caritas’. La extremitatea aripilor se inalta statui.

In anul 2000, fatada s-a bucurat de restaurare, care a putut fi realizata cu ajutorul unei donatii a designerului Giorgio Armani. Interiorul bisericii este bogat decorat, abundand in ornamente aurite si marmura, care dau nota de roccoco si baroc. In centrul lacasului se afla altarul cel mare, realizat din marmura policroma, lucrare a lui Giuseppe Buzzi, executata intre anii 1749-1753.

Fresca lui Carlo Maria Giudici Viggiu – ‘Gloria lui san Francisco di Paola’ – impodobeste peretii bisericii. Medalioanele din marmura sunt opera sculptorului Perego Giuseppe. Remarcabile sunt si Capela Sfantului Francisc (San Francisco di Paola), patronul bisericii, cu picturile lui Antonio Cucchi si sacristia, pictata de Pier Francesco Guala.

In biserica se mai afla inca doua capele: Addolorata si Crucifixul. In afara de acestea, aici se gasesc confesionalele facute din lemn sculptat care adapostesc multe picturi remarcabile, dintre care se pot aminti cele ale lui San Michele Guerini. Tot in biserica intalnim si sanctuarul construit in anul 1868 de catre fratii Turri di Legnano, care are decoratiuni deosebite. Orga se afla pe un piedestal, este construita in stil baroc si se poate observa de la intrare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Milano, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica San Francesco di Paola?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

• Biserica San Francisco di Paola
Mergand dinspre Dom, pe Via Manzoni ,spre Piata Cavour si Gradinile Montanelli,cam la jumatatea strazii ,pe partea stanga vei intalni biserica San Francisco di Paola.Construita pe locul unui fost oratoriu distrus de un incendiu in anul 1623,biserica este un exemplu de arta baroca si roccoco din Milano si atasata manastirii Ordinului Minimilor.
Fundamentul cladirii a fost pus in anul 1728 de catre Jhon Simth si deschisa pentru inchinare in anul 1735,biserica l a avut ca arhitect pe Marco Bianchi,agreat de Ordinul Minimilor,fondat in secolul al XV lea de catre Sf.Francisc da Paola.
Pana in anul 1891 fatada a fost numai din caramida si fara decoratiuni.In acest an a fost finisata dupa planurile arhitectului Emilio Alemagna.Biserica are un singur naos cu forma ovala intrerupta de camere de rugaciune cu altare si nise cu statui.Interiorul abuna in ornamente aurite si marmura,care dau nota de roccoco si baroc.Altarul cel mare se afla in centrul lacasului,este realizat din marmura policroma si il are ca autor pe Giuseppe Buzzi,care si a savarsit lucrarea intre anii 1749-1753.Peretii sai sunt impodobiti cu fresca lui Carlo Maria Giudici Viggiu”Gloria lui san Francisco di Paola”Medalioanele din marmura sunt opera lui Perego Giuseppe.In anul 2000 acesta s a bucurat de restaurare.
Daca interiorul si picturile nu trebuie ratate ,remarcabile sunt si capela cu picturile lui Antonio Cucchi si sacristia,pictata de Pier Francesco Guala.In biserica se afla trei capele:Addolorata,San Francisco da Paola si crucifixul.In afara de acestea se gasesc confesionalele facute din lemn sculptat care adapostesc multe picturi.
Printre cele mai remarcabile lucrari de pictura se pot aminti cele ale lui San Michele Guerini.Tot in biserica se gaseste sanctuarul construit in anul 1868 de catre fratii Turri di Legnano ,care are decoratiuni deosebite.
Fatada,asa cum arata ea astazi,prezinta doua niveluri departajate de o cornisa,prezinta suprafete concave care alterneaza cu cele convexe.Nivelul inferior prezinta trei usi(cai de acces) in incinta bisericii si curtea interioara.nivelul superior prezinta central o fereastra bogat ornamentata.Fatada este placata cu marmura ,este decorata cu medalioane,opt pilastri cu capiteluri corintice.Pe punctul cel mai inalt al fatadei se aflao stema care are gravat motto ul”Caritas”,La extremitatea aripilior se inalta statui.Restaurarea fatadei s a facut cu o donatie a designerului Georgio Armani.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.