Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica San Jacopo in Acquaviva din Livorno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Livorno, Italia precum: adresa Biserica San Jacopo in Acquaviva, cum ajung la Biserica San Jacopo in Acquaviva, program Biserica San Jacopo in Acquaviva, preturi Biserica San Jacopo in Acquaviva, poze Biserica San Jacopo in Acquaviva, localizare pe harta Biserica San Jacopo in Acquaviva si alte detalii Biserica San Jacopo in Acquaviva.

  • Locatie: Livorno, Toscana, Italia

Biserica San Jacopo in Acquaviva din Livorno se afla in piata cu acelasi nume, intr-un golfulet pictoresc, pe malul Marii Ligurice. Documente vechi mentioneza ca pe locul actualei biserici, construita in 1717, a existat o alta mai veche, precum si o capela (din 1163). Aspectul actual dateaza din secolul al 19-lea, atunci cand a fost echipata cu o noua fatada (1891) si un turn-clopotnita (1897).

Au avut loc extinderi ale edificiului intre anii 1933 si 1935, atunci cand nava a fost prelungita cu mai multi metri. Aceasta a fost deteriorata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si restaurata in anul 1949. In ianuarie 2009 au inceput lucrarile de restaurare in interiorul si in afara bisericii, finalizate in aprilie 2011.

Fatada bisericii, care poate fi impartita in trei registre, se termina cu un fronton triungiular in registrul trei. Un portal incadrat de coloane, surmontat de un timpan arcuit, se afla in primul registru (dinspre sol). In registrul intermediar se afla o fereastra semicirculara cu vitralii. Biserica San Jacopo in Acquaviva din Livorno este flancata de un turn clopotnita inalt de 27 de metri. Interiorul este simplu, sub forma de cruce latina, cu un singur naos, precedat de un cor. Intre portal si altar se afla sase panouri de bronz executate de Livorno Antonio Vinciguerra.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Livorno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica San Jacopo in Acquaviva?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Construita chiar la intrarea in oras venind dispre Cecina ,pe locul de popas al pelerinilor care veneau sau se duceau la Montenero si unde s a aflat o capela,Biserica San Jacopo in Acquaviva din Livorno,se afla situata intr un golf pitoresc , De peretii bisericii se sparg valurile inspumate ale Marii Ligurice

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.