Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica San Maurizio din Venetia, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Venetia, Italia precum: adresa Biserica San Maurizio, cum ajung la Biserica San Maurizio, program Biserica San Maurizio, preturi Biserica San Maurizio, poze Biserica San Maurizio, localizare pe harta Biserica San Maurizio si alte detalii Biserica San Maurizio.

  • Locatie: Venetia, Veneto, Italia

Biserica San Maurizio este situata in cartierul San Marco. Biserica a fost reconstruita de mai multe ori pe fundatia unei biserici construite in secolul al 9-lea. Prima atestatre documentara dateaza din anul 1088. Biserica a fost reconstruita dupa incendiile din anii 1105 si 1590.

Biserica actuala dateaza de la restaurarea din 1795-1806, efectuata in stil neoclasic de catre Peter Zaguri (fatada si altarele de catre Giannantonio Selva). Lucrarea a fost terminata dupa moartea lui G. Selva in anul 1819 de catre Antonio Selva Diedo. Biserica a fost sfintita in 1828. Fatada bisericii are un aspect grav, clasic, cu portal ionic si basoreliefuri care infatiseaza viata Sfantului Maurizio, opera a lui Bartolomeo Ferrari si Luigi Zandomeneghi.

Biserica San Maurizio a gazduit studioul sculptorului Antonio Canova, in perioada sa de tinerete. In apropierea bisericii a fost construita, in anul 1489, Scoala albaneza. In interior, planul bisericii este de cruce greceasca, cu o cupola centrala pe naos, decorata cu stucaturi si picturi din secolul al 18-lea. Biserica a fost desacralizata, astazi ea adapostind Muzeul Muzicii, dedicat lui Antonio Vivaldi, nascut in Venetia. Turnul clopotnitei bisericii a fost construit in anul 1795. Biserica San Maurizio se afla pe Campo San Maurizio si este inconjurata de cateva palate venetiene.

Transport

  • Vaporetto: statia Santa Maria dell Giglio

Program

  • Zilnic: 9:30-19:00

Preturi

  • Intrarea libera

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Venetia, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica San Maurizio?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Venetienii i au dedicat lui Vivaldi un Museu al Muzicii adapostit de un lacas sfant,Biserica San Maurizio,care se adauga amandoua la zestrea culturala a orasului dintre lagune.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.