Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica San Nicola din Pisa, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pisa, Italia precum: adresa Biserica San Nicola, cum ajung la Biserica San Nicola, program Biserica San Nicola, preturi Biserica San Nicola, poze Biserica San Nicola, localizare pe harta Biserica San Nicola si alte detalii Biserica San Nicola.

  • Locatie: Pisa, Toscana, Italia
  • Adresa: Via Santa Maria

Biserica San Nicola este o biserica construita in stil arhitectural romanic, baroc, situata in Via Santa Maria, 2, Pisa. Constructia cladirii a inceput in anul 1097 si s-a finalizat in secolul al 17-lea. O manastire a fost anexata bisericii in anul 1097. Intre anii 1297-1313 ea a fost extinsa de catre Ordinul Augustinienilor pe partea ei estica.

Fatada are coloane corintice unite de arcade oarbe si este decorata cu insertii din secolul al 12-lea. Biserica a fost renovata in secolul al 17-lea, cu construirea unor altare si a Capelei Tainelor in anul 1614 de catre Matei Nigetti.

In biserica se pastreaza picturi pe lemn: ‘Maica Domnului cu Pruncul’ de Francesco Traini (secolul 14) si ‘Sfantul Nicolae Salvatorul orasului Pisa de ciuma’ (secolul 15); picturi de Maruscelli si Giovanni Bilivert, sculpturi de lemn din secolele 14-15 (‘Crucifix’ de Giovanni Pisano, ‘Madonna si Copilul’ de Nino Pisano, ‘Buna Vestire’ de Francesco di Valdambrino). Orga bisericii este cel mai mare organ Balbiani-Tamburini. O pasarela acoperita, sustinuta de arcade, traverseaza strada si intra in Torre De Cantone iar acesta face legatura cu palatul familiei Medici.

Biserica are o campanila octogonala, usor inclinata fata de verticala, dateaza din a doua jumatate a secolului al 13-lea si constituie a doua atractie a orasului Pisa dupa Turnul Inclinat. Baza turnului este octogonala si are arcade oarbe pe fiecare parte, culminand cu ovale si pastile sub arcade. Clopotnita, in schimb, este o prisma cu baza hexagonala, cu o singura fereastra pe fiecare parte, in camera clopotelor. Este inconjurata de o galerie cu arcade sprijinite pe coloane, in timp ce acoperisul este piramidal.

In ansamblu, cladirea se remarca prin policromia data de utilizarea diferitelor pietre: verrucano gri deschis in partea inferioara a corpului, piatra gri Livorno in clopotnita, coloane de marmura si granit Apuani alb din insula Elba si insertii din calcar gri din San Giuliano Terme. In interior, campanila are o scara in spirala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pisa, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica San Nicola?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.