Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Sant Eufemia din Modena, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Modena, Italia precum: adresa Biserica Sant Eufemia, cum ajung la Biserica Sant Eufemia, program Biserica Sant Eufemia, preturi Biserica Sant Eufemia, poze Biserica Sant Eufemia, localizare pe harta Biserica Sant Eufemia si alte detalii Biserica Sant Eufemia.

  • Locatie: Modena, Emilia-Romagna, Italia
  • Adresa: Largo Sant'Eufemia, 41121
  • Program: Lun-Sam 07:00-12:00 si 15:00-18:30

Biserica si manastirea pentru femeile din ordinul benedictin din Modena au fost lasate mostenire de catre o vaduva bogata in anul 681. Biserica de azi dateaza din anul 1650 si l-a avut ca proiectant pe Christopher Malagola, cunoscut sub numele de Galaverna. Inchisa in anul 1798, a fost deschisa cultului din nou in anul 1832 de catre confreria Sfantului Mucenic Petru. In urma masurilor napoleoniene, extrem de vasta cladire monahala a fost sediul a diferite institutii, cum ar fi: inchisoare, sediul carabinierilor si universitate.

Partea frontala, recent restaurata, are deasupra portalului o fereastra rotunda mare si frize clasice. Interiorul este octogonal si marcat de pilastri ionici sub decoratiunile monocrome ale domului. In medalionul de deasupra marelui altar exista o reprezentare a luptei dintre un martir si un leu in Colosseumul roman, opera lui Tertulian.

Altarul bisericii este construit din marmura alba si impodobit cu o pictura din secolul al 17-lea, care descrie Pietà. Cadrele exterioare au fost decorate cu stuc si cu scene din martiriul Sf. Euphemia si al Sfantului Petru. In capela din dreapta se afla un tablou de Bernardino Cervi cu sfintii Liberata, Bernardino si Petru, din secolul al 17-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Modena, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Sant Eufemia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.