Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santa Caterina a Formiello din Napoli, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Napoli, Italia precum: adresa Biserica Santa Caterina a Formiello, cum ajung la Biserica Santa Caterina a Formiello, program Biserica Santa Caterina a Formiello, preturi Biserica Santa Caterina a Formiello, poze Biserica Santa Caterina a Formiello, localizare pe harta Biserica Santa Caterina a Formiello si alte detalii Biserica Santa Caterina a Formiello.

  • Locatie: Napoli, Campania, Italia
  • Adresa: Piazza Enrico de Nicola 65 Spaccanapoli
  • Transport - metrou: Garibaldi
  • Telefon: tel, info: 081 44 42 97
  • Program: Lun-Sam 08:30-20:00, Dum 08:30-13:00

Monumentala Biserica Santa Caterina Formiello este o biserica catolica, situata in Piata Enrico de Nicola, in apropierea Porta Capuana. Actuala biserica se afla pe amplasamentul fostei biserici dedicata Sf Ecaterina din Alexandria, din apropierea fostului apeduct Carmignano, care astazi nu mai exista. Din anul 1498 pana in anul 1809, biserica a apartinut Fratiei Dominicane din Napoli. Biserica actuala a fost construita in perioada 1510-1593, dupa un proiect al arhitectului Settignano Balsimelli Romulus.

Portalul este decorat cu o statuie a Sf Ecaterina, opera lui Francis Anthony Picchiatti (1659). Interiorul este construit sub forma de cruce latina, cu un naos, acoperit de un dom. In biserica exista zece capele, cinci pe fiecare parte. Notabila este cupola, sustinuta de pilastri cu cornise corintice si decorata cu fresce executate de Paolo de Matteis.

Biserica este decorata la interior cu fresce din secolul al 17-lea si secolul al 18-lea, executate de pictori ca Louis Garza, Paolo De Matteis, Santolo Cyril, Guglielmo Borremans, Giacomo del Po, Joseph Simonelli si sculpturi datand din secolele al 16-lea si al 18-lea, opere ale sculptorilor Hannibal Caccavello, Peter Benavides, Giovan Battista Colombo si Matteo Bottiglieri.

In casa parohiala se afla capela familiei Spinelli, cu un altar pe un piedestal si sase monumente funerare din secolul al 16-lea. Corul este executat din lemn de Tortelli si decorat cu picturi de Nicola Maria Rossi. Sacristia si orga de lemn dateaza din anul 1718. Dupa diversele cutreme nava a suferit renovari care nu au denaturat stilul renascentist. Cele zece capele sunt depozitarele unor picturi, sculpturi si obiecte de cult, veritabile opere de arta ale vremii, executate de artisti notabili ai epocii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Napoli, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santa Caterina a Formiello?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Biserica Santa Caterina Formiello,se afla in Orasul vechi Napoli,indata ce treci prin Porta Capuana dinspre piata.Biserica este fost simbol al dominicanilor in acest oras.Biserica actuala este frumos decorata cu fresce ale artistilor din secolele 17-18.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.