Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santa Caterina din Livorno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Livorno, Italia precum: adresa Biserica Santa Caterina, cum ajung la Biserica Santa Caterina, program Biserica Santa Caterina, preturi Biserica Santa Caterina, poze Biserica Santa Caterina, localizare pe harta Biserica Santa Caterina si alte detalii Biserica Santa Caterina.

  • Locatie: Livorno, Toscana, Italia

Biserica Santa Caterina este o biserica de cult catolic din Livorno, situata in Piata Dominicanilor. Cupola bisericii, inalta de 63 de metri, domina cartierul istoric Venezia Nuova, construit in prima jumatate a secolului al 17-lea. Biserica a fost construita intre anii 1720-1753 pe partea dinspre Revellino de San Marco, in stil baroc, in forma octogonala, pentru a inlocui o biserica mica, anexata la Manastirea Dominicana. Planurile i-au apartinut arhitectului Giovanni Fantasia. Domul este sustinut de opt piloni, uniti de opt arce. Cupola octogonala are un felinar, care domina peisajul urban din Livorno, construit in anul 1869, de catre arhitectul Dario Giacomelli.

Altarul mare este opera lui Giorgio Vasari, reprezentand Incoronarea Fecioarei. Fresca de deasupra altarului este opera pictorului florentin Giuliano Traballesi (1758) iar cea din spatele altarului este opera lui Bartolomeo Cassarini. Interesanta este capela dedicata Sfintei Fecioare a Rozariului (in partea stanga a altarului principal), care are frescele din altar pictate de Giuseppe Maria Land (1783). Capela din dreapta intrarii principale este a Sf Ecaterina. Aceasta este decorata cu o fresca de Giuseppe Maria Land (Gloria Sf Toma de Aquino) si o statuie din lemn a Sf Ecaterina.

In capela Sf Iosif, fresca de pe tavan, ilustrand Casatoria Maicii Domnului, precum si partile laterale ale altarului sunt lucrarea fratilor Antonio si Jacopo Land.
Domul este pictat cu fresce de Cesare Maffei din Siena, executate in anul 1860. Pe partea stanga, dincolo de cor si altar, este Capela Sfintei Fecioare a Rozariului, pe care este amplasat un pat de copil mic. Peretii sunt pictati cu fresce bine conservate de catre Giuseppe Maria Land (Sf Dominic primind Rozariul).

Capela este situata langa intrarea laterala a bisericii, fiind surmontata de o galerie in care se afla o orga mare si veche, construita in anul 1837 de catre Antonio Ducci. Partea stanga se incheie cu capela Fecioarei de la Monte Nero, unde se afla moastele Sfintei Eva (fosta patroana a orasului Livorno si protectoare impotriva cutremurelor). Fatada bisericii este nedecorata, avand aspectul de incompleta. Clopotnita a fost proiectata de catre arhitectul Ferdinando Fuga.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Livorno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santa Caterina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.