Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santa Chiara din Pisa, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pisa, Italia precum: adresa Biserica Santa Chiara, cum ajung la Biserica Santa Chiara, program Biserica Santa Chiara, preturi Biserica Santa Chiara, poze Biserica Santa Chiara, localizare pe harta Biserica Santa Chiara si alte detalii Biserica Santa Chiara.

  • Locatie: Pisa, Toscana, Italia

Biserica de Santa Chiara din Pisa este situata in via Roma, la cativa pasi de Piazza del Duomo. Numele vine de la Sfanta Clara de Assisi. Biserica actuala, adiacenta cu Spitalul de Santa Chiara, dateaza din anul 1784, si a fost construita in urma demolarii din secolul al 13-lea a celei originale.

Initial, biserica a apartinut Spitalului Noului Duh Sfant, apoi a fost reconstruita in anul 1277 ca anexa spitalului Santa Chiara. In curtea bisericii se gasesc ruinele unui zid dintr-o cladire de caramida din secolul al 13-lea. Biserica a suferit mai multe renovari in secolul al 17-lea, o perioada din care dateaza fresca de pe luneta, Madonna si Copilului cu Vietile Sfintilor Francisc si Clare. In anul 1886 a fost din nou renovata.

In biserica se afla o racla cu un spin de la coroana lui Hristos, un crucifix de lemn (secolul 14-15) si o sculptura in marmura, Buna Vestire, executata de Stoldo Lorenzi (1567). Astazi, ea serveste drept capela a Spitalului Santa Chiara.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pisa, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santa Chiara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.