Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santa Giulia din Livorno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Livorno, Italia precum: adresa Biserica Santa Giulia, cum ajung la Biserica Santa Giulia, program Biserica Santa Giulia, preturi Biserica Santa Giulia, poze Biserica Santa Giulia, localizare pe harta Biserica Santa Giulia si alte detalii Biserica Santa Giulia.

  • Locatie: Livorno, Toscana, Italia

Biserica Santa Giulia este o biserica dedicata patronului spiritual al orasului Livorno. Micul lacas de cult se afla langa Dom, la scurta distanta de Piazza Grande. Anexate la biserica sunt oratoriul San Ranieri si Muzeul Santa Giulia. Biserica a fost construita cu un singur naos, intre anii 1602-1603, dupa un proiect al arhitectului Alessandro Pieroni.

Exteriorul bisericii este caracterizat prin forme destul de simple. Fatada bisericii, de dinainte de razboi, a fost decorata cu statuile Sfintilor Petru si Pavel.
Restaurarea din anul 2008 a adus inapoi configuratia originala a fatadei. Pe partea stanga a cladirii se ridica un clopot mic. Interiorul este format dintr-o sala dreptunghiulara precedata de un atrium si a fost restaurat dupa distrugerile suferite in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, atunci cand au fost distruse complet plafonul din lemn sculptat, mobilierul si arhiva.

Biserica Santa Giulia din Livorno are un altar mare, din marmura, construit in secolul al 17-lea, de catre Nicola Carducci si care este surmontat de o pictura reprezentand pe Sf Giulia, ce dateaza din secolul al 13-lea, apartinand scolii lui Giotto. O usa laterala duce la oratoriul San Ranieri, comandat de Cosimo III de Medici. Pardoseala de marmura fina pastreaza mormintele familiilor importante din Livorno, in timp ce peretii si tavanul sunt pe deplin pictate. Frescele, datand din secolul al 18-lea, sunt executate de Francesco Natali si Alessandro Gherardini si reprezinta scene din viata Sf Ranieri.

Pe altar se afla o racla pretioasa din argint si cupru aurit care are desenata pe ea macheta orasului si o statueta care o reprezinta pe de Santa Giulia si care contine parti ale corpului sfintei. In hol, pe partea stanga, exista o mica capela dedicata Fecioarei de la Lourdes, din care, printr-un coridor, se face trecerea in Oratoriul Sf Ranieri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Livorno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santa Giulia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.