Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santa Maria Assunta din Positano, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Positano, Italia precum: adresa Biserica Santa Maria Assunta, cum ajung la Biserica Santa Maria Assunta, program Biserica Santa Maria Assunta, preturi Biserica Santa Maria Assunta, poze Biserica Santa Maria Assunta, localizare pe harta Biserica Santa Maria Assunta si alte detalii Biserica Santa Maria Assunta.

  • Locatie: Positano, Coasta Amalfi, Italia
  • Adresa: Piazza Flavio Gioia
  • Program: 8am-noon & 3.30-7pm

Istoria Bisericii Santa Maria Assunta este legata de cea a manastirii benedictine Santa Maria, care ar fi fost ridicata la sosirea in Positano, a icoanei bizantine, a Fecioarei Maria, venerata chiar si astazi in Biserica. Abatia a fost fondata in a doua jumatate a secolului al zecelea si s-a bucurat de un mare prestigiu, pana la mijlocul secolului al-XV-lea, atunci cand ultimul staret benedictin, Antonio Acciappaccia din Sorrento si calugarii sai, probabil speriati de incursiunile jefuitorilor, au parasit manastirea.

Biserica de astazi a fost construita intre anii 1777 – 1782. Interiorul este impartit in trei nave cu cinci arcade. De-a lungul culoarelor, se gasesc mai multe capele pe fiecare parte. Pornind de la intrarea in altar, pe partea dreapta se afla capelele San Biagio, Immaculata, Sf. Antonie si Sf. Ana. In extrema dreapta se afla altarul Taierii capului Sf.Ioan Botezatorul, cu un tablou frumos de Fabrizio Santafede din anul 1599.

Altarul principal este cel al Capelei Sf Stefan, in interiorul careia se afla statuia de lemn a Fecioarei cu Pruncul.
Deasupra altarului principal se afla templul cu icoana bizantina recent restaurata, in absida exista un cor in lemn de nuc masiv, la capete doua nise in care se afla Tristetile (dreapta) si un Hristos rastignit pe cruce, valoros, opera lui Michele Trillocco 1798 (stanga). Pe culoarul din partea stanga se afla capela S.S. Sacramento, apoi, la capatul transeptului, altarul Madonna del Carmine cu un tablou frumos al Manastirii Serra San Bruno din Calabria. Continuand spre iesire, de-a lungul culoarului din stanga sunt capelele Rastignirii, Buna Vestire, Sf. Vitus si Sf. Nicolae din Bari.

Deasupra usii centrale exista corul cu organul maiestuos. La dreapta o camera mica ce contine o cristelnita pentru botez .
Iesind din cimitir, la doar cativa pasi de Biserica se afla turnul clopotnita, construit in anul 1707 de catre un calugar capucin necunoscut, amintit intr-o inscriptie pe o placa, care este acum zidita pe peretele exterior al Bisericii de pe Via Vito Savino. Deasupra usii turnului se afla un basorelief medieval si deasupra o placa plasata in anul 1902 in memoria positanesului Flavio Gioia, inventatorul busolei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Positano, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santa Maria Assunta?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.