Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santa Maria del Bando din Atrani, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Atrani, Italia precum: adresa Biserica Santa Maria del Bando, cum ajung la Biserica Santa Maria del Bando, program Biserica Santa Maria del Bando, preturi Biserica Santa Maria del Bando, poze Biserica Santa Maria del Bando, localizare pe harta Biserica Santa Maria del Bando si alte detalii Biserica Santa Maria del Bando.

  • Locatie: Atrani, Coasta Amalfi, Italia

Biserica Santa Maria del Bando din Atrani a fost construita in secolul al X-lea pe varful muntelui Aureo. Biserica la exterior este austera, cu aspect de cetate si zugravita in alb.

Arhitectura sa a fost initial marcata de o mare simplitate, ca in cazul bisericilor construite pe teren pietros sau in pesteri naturale. De-a lungul secolelor a suferit diverse reparatii si restaurari. Interventiile din secolul al XVIII-lea, da aspectul decorativ actual al stilului baroc, foarte bogat in stuc, muluri, rame pentru tablouri si casete. La interior biserica are o singura nava cu o bolta semicilindrica, este decorata cu picturi valoroase si o fresca (la altar) din secolul al XV-lea, ilustrand un miracol realizat de Fecioara, care ar salva un om condamnat sa fie spanzurat. Altarul mare a fost construit in anul 1886, iar pardoseala a fost montata in secolul al XIX-lea.

Datorita faptului ca ocupa o pozitie inalta, loc care ofera panorame uimitor de frumoase, deasupra sa aflandu-se Turnul Ziro, dar aproape de orasul de jos, a devenit un loc din care s-au citit proclamatiile, s-au facut anunturile publice, s-au executat condamnari ale infractorilor si probabil ca de aici provine numele actual Santa Maria del Bando( a anuntului).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Atrani, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santa Maria del Bando?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.