Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santa Maria della Spina din Pisa, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pisa, Italia precum: adresa Biserica Santa Maria della Spina, cum ajung la Biserica Santa Maria della Spina, program Biserica Santa Maria della Spina, preturi Biserica Santa Maria della Spina, poze Biserica Santa Maria della Spina, localizare pe harta Biserica Santa Maria della Spina si alte detalii Biserica Santa Maria della Spina.

  • Locatie: Pisa, Toscana, Italia
  • Adresa: Lungarno Gambacorti
  • Pret: adult/redus €2/1.50
  • Program: 11am-12.45pm & 3-5.45pm Mar-Vin, 11am-12.45pm & 3-6.45pm Sam & Dum

Santa Maria della Spina este o mica biserica, construita in stil gotic, din Pisa. Constructia bisericii a fost inceputa in anul 1230 de catre familia Gualandi. Initial a fost numita Santa Maria di Pontenovo, din cauza unui pod aflat in apropiere, care azi nu mai este. In anul 1322, biserica a fost reconstruita si terminata in anul 1376, sub conducerea lui Lupo di Francesco. O alta reconstructie a bisericii s-a desfasurat intre anii 1871-1875.

Biserica este un exemplu remarcabil de gotic Pisan, ea are un plan dreptunghiular si este complet acoperita in marmura policroma. Exteriorul se caracterizeaza prin varfuri de acoperis, frontoane si corturi, impreuna cu structurile sculpturale complexe, medalioane si statui din secolul al 14-lea, de Lupo di Francesco, Andrea Pisano si fiii lui, Nino si Tommaso, Giovanni Balducci. Toate statuile sunt copii, originalele fiind adunate intr-o sala a Muzeului National San Matteo.

Fatada are doua intrari cu arcuri architravati printre care este cortul cu statui ale Fecioarei cu Pruncul atribuite lui Giovanni Pisano (aproximativ 1310-1320) si doi ingeri din secolul al 18-lea, de la atelierul lui Stoldo Lorenzi. Doua nise deschise in partea superioara a fatadei contin ‘Statuia lui Hristos’ (atelierul lui Andrea Pisano) intre doi ingeri adoratori (urmas al lui Giovanni Pisano, 1320-1340) si perechea ‘Ingeri si Bunavestire’.

Partea stanga are numeroase decoratiuni cu cupidoni si treisprezece statui ale apostolilor si a lui Hristos. Mici sculpturi de sfinti si ingeri se gasesc pe timpane si sunt rezultatul muncii de atelier a lui Nino Pisano. Nisele din stalpul din dreapta arata o ‘Madonna si Copilul’ a lui Giovanni Balducci.

Partea din spate are trei arcade cu ferestre simple; frontoanele lor sunt decorate cu simbolurile evanghelistilor, punctate de nise cu statui cu sfintii Petru, Pavel si Ioan Botezatorul de Nino Pisano. Marea spirala culmineaza cu o ‘Madonna si Copilul’ de Nino Pisano, flancata de doi ingeri de acelasi autor (aproximativ 1360-1370).

Comparativ cu exteriorul bogat, interiorul este destul de simplu. Acesta este compus dintr-o singura nava, cu un plafon decorat in timpul reconstructiei din secolul 19. In centrul sanctuarului se afla una dintre capodoperele sculpturii gotice, ‘Madonna Trandafirului’ de Andrea si Nino Pisano. Pe peretele de nord este cortul Stagi (1534), in care a fost relicva coroanei de spini. O alta statuie Pisano a ‘Madonna del Latte’ a existat un timp in aceasta biserica, dar mai tarziu a fost transferata la Muzeul National San Matteo.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pisa, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santa Maria della Spina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Biserica atrage cu acoperisul sau dantelat din marmura policroma la frontoane si formatiuni
sculpturale complexe.Statuile care au impodobit -o ,sunt opere ale marilor artisti ai secolului al 14 lea aflate acum in Muzeului National San Matteo.
din Pisa.Monumentul este astazi decorat cu copii ale acestora.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.