Vizualizezi pagina obiectivului turistic Biserica Santa Maria delle Grazie din Positano, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Positano, Italia precum: adresa Biserica Santa Maria delle Grazie, cum ajung la Biserica Santa Maria delle Grazie, program Biserica Santa Maria delle Grazie, preturi Biserica Santa Maria delle Grazie, poze Biserica Santa Maria delle Grazie, localizare pe harta Biserica Santa Maria delle Grazie si alte detalii Biserica Santa Maria delle Grazie.

  • Locatie: Positano, Coasta Amalfi, Italia

Pe platoul cu vedere spre satul Montepertuso, precedat de cimitir, se afla Biserica Santa Maria delle Grazie. Lacasul de cult are o arhitectura simpla si sobra la exterior cu absida semicirculara si capele laterale.

Biserica are interiorul in stil baroc cu trei naosuri, impartit de trei arcade. Transeptul si laturile absidei sunt pictate cu scene din viata sfintilor Petru si Pavel. Deasupra intrarii se afla orga. Acoperisul naosului este o bolta semicilindrica cu lunetele, cu opt ferestre. In partea superioara a absidei exista o deschidere circulara care, atunci cand este strabatuta de lumina soarelui ce da intregului mediu un farmec foarte special. Deasupra pronaosului se ridica turnul clopotnita care are o turla octogonala neregulata.

In biserica se pastreaza o statuie pretioasa a Madonnei, o cruce brodata frumos cu perle, o placa memoriala. In sacristie se afla un mic muzeu de arta sacra, unde sunt expuse piese pretioase de mobilier utilizat in trecut, basoreliefuri din marmura, recuperate aproape toate din capela privata a Sf. Gennaro, care a fost construita intr-o vila din districtul Liparlati: o Madonna cu Pruncul plasata deasupra fontului cu apa sfintita, cineraria cu heruvim, o statuie a Sf. Anton de Padova si alte obiecte de marmura.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Positano, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Biserica Santa Maria delle Grazie?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.